Behoud toch het goede!

"" Misschien wordt het tijd om zowel plaatsnaam als wapenspreuk aan te passen. Beide voldoen niet meer. Wie weet is het voor de provincie dan mogelijk om de wegbewijzering vanaf de A4 duidelijk aan te geven.

Alles wat in het oog springt zal helpen, vooral omdat de natuurlijke beeldbepaling van Aalsmeer er niet beter of duidelijker op wordt. Niet alleen op ons erfgoed (bijvoorbeeld verdwijnen van schoorstenen) maar ook op de leefbaarheid wordt een zware wissel getrokken.

Stel je eens voor hoe de Hornmeer er straks uit komt te zien nadat de 'kwaliteitsimpuls' (woorden van gemeente in hun prospectus) zijn beslag heeft gekregen. Kaal als een luis en één groot versteend gebied oftewel een badkuip waar het water alleen nog over de rand kan lopen.

Bomen hebben 15 jaar nodig om gezondheidseffecten op de wijde (!!) omgeving te kunnen leveren, terwijl onze 'Groenvoorziening' zijn hand er niet voor omdraait om gezonde, volwassen bomen in groten getale om te leggen. Gedurende één winter zit men er dan ‘warmpjes’ bij, maar daarna zit men met de gebakken peren. Bloemendorp zijn wij allang niet meer en degenen die verantwoordelijk zijn voor het groen hebben daar duidelijk een hekel aan.

Retine quod habes, oftewel behoud wat ge hebt. Behoud, en zeker van het goede, is niet alleen een schone zaak, maar voor de leefbaarheid zelfs een noodzakelijke.

(Beeld: Agaath van Beek)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel