‘A’ Sociaal

De laatste tijd klinken er vanuit de oppositiepartij PACT grote woorden van protest over het pas aangenomen woningbouwprogramma De Tuinen van Aalsmeer. Zelfs dat het 'Asociaal' zou zijn, met groot commentaar op het college, de coalitie en ook op mij persoonlijk als raadslid.

Het zou, voordat men dit soort dingen gaat roepen, verstandig zijn even naar het eigen verleden te kijken. PACT heeft in de vorige periode zelf de wethouders geleverd met woningbouw in de portefeuille en we kunnen toch wel vaststellen dat dit niet heeft bijgedragen aan een hoger percentage sociale woningen in Aalsmeer. Om dan nu zo een grote broek aan te trekken, is dan misschien ook wel wat misplaatst.

Terugkijkend op het Rooie Dorp, maar ook De Tuinen van Aalsmeer is het Aalsmeerse Belangen geweest die de aandacht heeft weten te vestigen op de sociale woningbouw. AB heeft er daardoor mede voor gezorgd dat er nu eindelijk een acceptabel aantal sociale woningen gebouwd kunnen gaan worden. Dit was dan ook voor mij de reden om naar Aalsmeerse Belangen over te stappen.

Een langslepend project waar we nu eindelijk kunnen gaan bouwen. Misschien niet in de percentages die velen van ons willen, maar wel met een percentage waar een meerderheid in de raad voor gevonden is.

Het valt natuurlijk leuk op als men gaat roeptoeteren en commentaar  levert,  maar uiteindelijk gaat het erom dat er nu huizen gebouwd worden waar mensen in kunnen wonen. Om hier dan maar een befaamde uitspraak aan te halen van Jan Schaefer: “In gelul kan je niet wonen.”  

Het zou dan ook mooi zijn als we gezamenlijk zouden gaan kijken hoe we de grote vraag naar betaalbare woningen, voor iedereen meer bereikbaar kunnen maken. Dat zou een stuk beter zijn: dat we met elkaar optrekken om oplossingen te zoeken. En dat betekent ook verantwoordelijkheid nemen als er een besluit genomen moet worden.

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin