Gastcolumn: ‘Vakantie in Aalsmeer’

Door corona ziet de vakantie voor veel mensen er totaal anders uit dan gehoopt en gedacht. Reisjes naar het buitenland werden uitgesteld of zelfs omgeboekt naar een verblijf binnen de landsgrenzen. En waarom zou je weggaan als je nog maar net in Aalsmeer woont waar nog zoveel moois te ontdekken en te genieten valt? Nieuwe inwoner Chrisje Simon-van Oosterhout bleef daarom gewoon thuis en blikt in haar column terug op wat de Aalsmeerse zomer tot nu toe gebracht heeft.

Door: Chrisje Simon-van Oosterhout. En toen kwam Joe in ons leven in Aalsmeer, een grijze Labrador pup van acht weken oud. Ik heb nu de tijd, de zomer komt eraan, ja hoor, daar heb ik wel zin in. Billie* onze negenjarige lieve lobbes vond het echter niet zo’n goed plan. Maar ja wat wil je als zo’n pup de hele tijd in je oren nek en wangen bijt. De eerste weken waren intens, wat nog zacht uitgedrukt is. Een pup vergt echt veel tijd en niet te vergeten heel veel schoonmaakdoekjes want zindelijk worden gaat niet vanzelf. Het is natuurlijk ook enorm genieten van zo’n aandoenlijk schattig nieuw leven in je huis. Wat ga je snel van zo’n hondje houden hè.

Gemiddeld ben ik toch wel drie à vier keer per week in Amsterdam te vinden. Twee keer per week ga ik er tennissen, sport ik op woensdag nog met mijn buurtjes en op zaterdag ben ik te vinden bij Simon’s Tafel in de Zeilstraat. Dat was even wennen, vroeger pakte ik altijd de fiets en was binnen tien minuten waar ik moest zijn. Nu moet ik beter plannen, en de brug moet liefst niet open staan, om op tijd te komen. De ‘reistijd’ gebruik ik nu om even stil te staan bij de dag en me te onthaasten wat ik iedereen kan aanraden.

Het huis is langzaam ‘ons huis’ aan het worden, want het moest nog eigen worden. Dat lukt aardig. En wat vinden wij het fijn om hier te mogen wonen, wat is het genieten hier. De ruimte, het uitzicht en de tuin. Onder mijn nagels zit altijd een zwart randje van het werken in de tuin. Echt we voelen ons hier meer en meer thuis. Zo ook onze zonen, een woont nog hier, de ander komt hier geregeld aanwaaien met zijn vriendin. De eettafel is vaak gevuld met familie en vrienden die het hier ook heerlijk vinden. De weg naar de supermarkt is gelukkig niet heel ver.

Aalsmeer heb ik al een beetje meer kunnen ontdekken. Het centrum heeft alles wat ik nodig heb. Je kunt er heerlijk shoppen. Er zijn leuke en heerlijke restaurantjes in de buurt. Wat ik mis? Een groenteboer, die is er vast maar heb ik nog niet kunnen ontdekken.

Valt er dan niets te klagen over Aalsmeer? Ja, er is wel een dingetje wat ik minder vind, veel minder zelfs. Het drukke verkeer op de veel te smalle Oosteinderweg. Dat kan toch niet. Ik hou mijn hart vast als mijn zoon weer op de fiets richting Amsterdam vertrekt. Hier is vast al vaak over nagedacht maar kan het niet eenrichtingsverkeer worden?

Gaan jullie nog op vakantie wordt ons vaak gevraagd. We hebben er serieus over nagedacht maar er valt hier nog zoveel te ontdekken dat we dit jaar op vakantie in Aalsmeer gaan. Genieten van ons nieuwe leven hier. Nu nog mooi weer.

Ciao, fijne zomer allemaal.

Chrisje

*Helaas hebben we afgelopen week afscheid moeten nemen van Billie, wat een verdriet.

In een serie (gast)columns neemt Chrisje Simon-van Oosterhout ons mee in het verhuisavontuur van Amsterdam-Zuid naar Aalsmeer. Begin maart vond de verhuizing plaats naar een karakteristieke woning aan de Oosteinderweg waarna het inburgeren kan beginnen. Chrisje is getrouwd met Ido en samen hebben ze twee zonen; Ruben en Daniël.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel