Zonnige start Flowerfestival

Een beter begin kon de organisatie van het zesde Aalsmeer Flower Festival zich  niet wensen. Stralende zonneschijn, een lichte bries die het vroegtijdig  uitbloeien van de bloemen kan voorkomen en een feestelijk gekleed gezelschap dat was uitgenodigd voor de officiële opening die gistermiddag plaats vond. Vandaag begint het misschien iets minder zonnig maar de vooruitzichten voor de middag zijn goed.

Als locatie voor de opening van het Festival was gekozen voor het Flower Art Museum en een betere omgeving, vol bloemrijke kunst, kan men zich niet wensen.

Volgend jaar Floriworld
Voorzitter Mariska Foppen sprak over de liefde voor de bloemen die hier tot uiting was gebracht. Elize Eveleens en Marloes Joore hadden samen met hun teams hun artistieke lusten als bloemenbindsters kunnen botvieren en de resultaten waren verbluffend. De hier onder afgedrukte foto's geven een goed beeld van de verrassende composities van het tweetal aan wie wij deze week al aandacht schonken op AalsmeerVandaag.

Foppen roemde de liefde voor de bloemen en planten die hier wonderwel, tussen de prachtige kunst, goed tot hun recht kwamen. Ook dankte ze haar medebestuursleden Goos Bartels en het nieuw toegetreden lid Jan de Groot. Ze  sprak ook een dankwoord richting kwekers en sponsors.

Foppen anticipeerde op het volgend jaar te houden Flower Festival: “Dan zal ook Floriworld erbij betrokken zijn en zal Aalsmeer fungeren als een magneet om bezoekers naar te trekken.“

Elk kind zijn eigen groente
Als tweede spreker kreeg Rob Baan van Koppert Cress het woord. Hij is een begaafd causeur die op meeslepende wijze het publiek een inkijkje gaf in zijn bedrijf en zijn levensfilosofie: het zo goed en natuurlijk kweken van gewassen en dan met name groente en kruiden. Hij keek terug op zijn jeugd de tijd waarin op veel plaatsen in ons land er nog volop schooltuinen aanwezig waren.

“Wat is er mooier voor een kind om zijn eigen worteltjes te oogsten en te eten,” aldus de enthousiaste Baan die een pleidoor hield voor meer schooltuinen.

Baan, zakenman en idealist, levert inmiddels zijn producten aan naar eigen zeggen 70.000 restaurants wereldwijd. Hij maakte een duidelijk statement: ”Ik wil Nederland het gezondste land van de wereld maken.” 

Hij nam het initiatief tot het creëeren van gezonde bedrijfskantines onder de naam Rob en Bob. Een voorproefje kregen de bezoekers bij een stand van Baan, gevuld met voor de meeste bezoekers onbekende kruiden. Want welk Nederlands gezin gebruikt bijvoorbeeld de lillyputterachtige bloempjes van de Begonia in zijn keuken…..

Sexy sector
Tenslotte sprak die middag Jaap Bond, onder andere voorzitter van de Stuurgroep Greenport en sinds 2007 gedeputeerde van Noord-Holland namens het CDA. Hij noemde de tuinbouw 'een sexy sector'. “We moeten deze sector volop uitdragen en daarom ben ik blij met de komst van Floriworld.”

Aan Bond samen met Foppen de eer het zesde Flower Festival officieel te openen. Hij deed dat met behulp van een ingenieuze lichtkunstprojectie van het duo Alex P., een onderdeel wat de komende dagen ook op De Historische tuin te bewonderen zal zijn

Mariska Foppen dankte tenslotte Constantijn Hoffscholte, aan wiens brein het concept Flower Festival zes jaar geleden was ontsproten.

Bijzonder was ook het ragfijne harpspel Petra Rosa, vorige maand al te beluisteren op het terrein van het Flower Art Museum tijdens de Nature Art Fair.

Morgen en zondag is het veelzijdige evenement van bloemen, kunst, muziek en entertainment nog te bekijken. 

Watertaxi's en pendelbusjes
Naast de presentatie in het Flower Art Museum is er volop te genieten in de Historische Tuin waar onder leiding van arrangeur Elize Eveleens tal van bijzondere projecten worden getoond. Bloemsierkunst in een natuurlijke omgeving en evenals op het plein bij het Flower Art Museum is ook hier gedurende deze dagen live muziek te horen en zijn er workshops.

Met watertaxi's s kan men heen en weer varen tussen beide locaties en ook rijdt er een pendelbus. Zaterdag en zondag is het Festival te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. Kaarten a €10,= waarbij vervoer inbegrepen, zijn verkrijgbaar op beide locaties. Kinderen tot 14 jaar hebben gratis entree.

(Onze vaste rubriek 'verzin en win' komt vanwege de festivaldrukte later.) 

Tekst Leni Paul,

Fotos vanaf boven: Mariëlle Buskermolen stralend bij een van de bloementorens, Constantijn Hoffscholte en mariska Foppen, Rob Baan, Jaap Bond, en de openingshandeling. Foto's Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin