Zaterdag vaartocht kunstproject Rietlanden

Deel 2 van het kunstproject Land_plaats in De Rietlanden is een vaartocht met bewoners op de Westeinderplassen. Op de tocht gaan de deelnemers de bijzondere bloemen en planten zoeken waarnaar straten in de Kudelstaartse wijk zijn vernoemd. “Ik hoop dat er uit elke straat van de wijk mensen meevaren met deze expeditie. Het wordt een speurtocht met een bijzonder verhaal en de inspiratie voor het ontwerp van de Land_ plaats,” zegt beeldend kunstenaar Femke Kempkes erover.

Ze gaat samen met de buurtbewoners een ontmoetingsplek realiseren bij de vijver in het hart van De Rietlanden. Dat doet Kempkes in opdracht van de gemeente. De bedoeling is om voor die plek een aantal zitelementen te maken met als inspiratiebron straatnamen als Lisdoddestraat, Zwanenbloemweg en Zonnedauwlaan.

Nog enkele plaatsen vrij
Deel 1 van het project was een zogenoemd Rietlandenterras bij de vijver half april. De vaartocht is het volgende onderdeel. Uiteindelijk wil Kempkes ook straks bij het bouwen van de zitelementen de handen ineen slaan met de buurtbewoners.

De vaartocht start zaterdag om 9.00 uur vanuit Kudelstaart. Er zijn nog enkele plaatsen vrij op de boten van de Westeinder Rondvaart. Aanmelden kan via mail of telefonisch bij Femke Kempkes (06 26154104) of Jan Daalman (06 12096497). De vaartocht is exclusief voor Rietlandenbewoners, jong en oud.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin