Wethouder leest kindergedichten voor

Afgelopen vrijdag las wethouder Gertjan van der Hoeven kindergedichten voor aan de leerlingen van de taalklas. Dat de Nederlandse taal niet makkelijk is, zeker als het niet je moedertaal is, bleek maar weer eens. Toch gaven de kinderen na afloop aan dat ze het voorlezen en het praten over wat al die gekke Nederlandse uitdrukkingen nu betekenen, erg leuk hebben gevonden.
 
Het voorleesuurtje voor de kinderen van de taalklas is georganiseerd door het Taalpunt Aalsmeer. Dit gebeurde in het kader van de week van de Alfabetisering (5 tm 11 september). In deze week werden allerlei activiteiten rondom taal en geletterdheid onder de aandacht gebracht van zoveel mogelijk mensen.
 
Taalpunt
Het Taalpunt Aalsmeer is sinds ruim een half jaar gevestigd in de bibliotheek aan de Marktstraat. Bij het Taalpunt kan iedereen terecht voor informatie over het taalaanbod in de buurt. Er kan ook een taalmatch gemaakt worden tussen een vrijwilliger en iemand die de Nederlandse taal beter wil leren lezen, spreken en schrijven.
 
Taalklas
De Taalklas is gehuisvest bij basisschool De Hoeksteen aan de Ophelialaan. Er zijn nu twee Taalklassen voor leerlingen tussen de zes en twaalf jaar, die nog niet zo lang in Nederland wonen en die weinig tot geen Nederlands spreken. De taalklasleerlingen krijgen vier dagdelen per week de eerste beginselen van onze taal aangeboden. De rest van de week nemen ze deel aan het ‘normale’ klassikale onderwijs op de verschillende basisscholen binnen Aalsmeer en Kudelstaart.
 
(Foto gemeente Aalsmeer)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel