Weekend: feesten, cultuur, sport

Terwijl Aalsmeer rustig blijft, staat Kudelstaart de komende dagen in het teken van carnaval. Vanavond begint het feestgebeuren met als thema 'een ambachtelijk carnaval'. Kinderen kunnen vanaf 19.11 uur losgaan bij de jeugdcarnavalsdisco in Dorpshuis 't Podium, dat de komende dagen de Dorpstaveerne zal heten.

Meer informatie over de feestelijkheden in Poelgilderdam is te vinden in de Agenda

Cultuur
Geen carnaval in Aalsmeer, wel andere culturele activiteiten. Zaterdagavond jazz in Bacchus met het Maartje Meijer Trio en zondagmiddag in Crown Philip Paar met Tour de Toon. Tip voor volgende week: astronaut André Kuipers geeft woensdag een theatercollege in de grote zaal van Crown.

Verder exposities in Het Oude Raadhuis, Galerie Sous-Terre, Eveleens Makelaars (niet zondag) en gemeentehuis (niet in weekend). Zie ook hiervoor de Agenda.

Sporten
Dit weekend wordt er ook volop gesport. Basisschoolkinderen uit Aalsmeer en Kudelstaart nemen het zaterdag in de Proosdijhal tegen elkaar op bij het schoolvolleybaltoernooi. In de ochtend zijn de kinderen uit de groepen 4 en 5 aan de beurt en 's middags komen de grotere kinderen op het veld. 

's Avonds is de Proosdijhal het toneel van de kampioenswedstrijd van de korfbalvereniging VZOD (klik hier voor artikel).  

Voor voetbalfans is het de moeite waard om zondag naar de Beethovenlaan te gaan. FC Aalsmeer treedt aan tegen RCH. Het is de laatste dag dat de kantine open is. Daags erna wordt begonnen met de sloop ervan. RKDES is vrij zondag.

De handballers van FIQAS Aalsmeer, die dinsdag de kwartfinales in de bekerstrijd bereikten door een 21-40 zege op Olympia'89, spelen zaterdagavond hun eerste wedstrijd in de nacompetitie om de landstitel; tegenstander in de Bloemhof is Alphadeur/Houten.

Foto: Prins Eduard den Eerste is er, samen met zijn Raad van Elf en de Pretpeurders, helemaal klaar voor (foto archief AV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel