Vurige klanken in Bacchus

Wie er zaterdag voor koos om de dag af te sluiten in Cultureel Café Bacchus, kreeg daar geen spijt van. Hier zorgde het gezelschap Aodhán voor een sfeervol optreden. De uit regionale muzikanten bestaande band die Ierse en Schotse Volksmuziek ten gehore brengt, kreeg de handen op elkaar van de aanwezigen.

De band vond zijn oorsprong in 2010 in de Haarlemmermeer, de meeste bandleden hoefden deze avond dus alleen maar de Ringvaart over te steken. De naam Aodhán, een Ierse jongensnaam, betekent 'klein vuur'. En vuur was het wat de muzikanten brachten in Bacchus. Soms klein maar toch meestal groot vlogen de vonken er bij het optreden vanaf.

Verhalenderwijs werd het repertoire vertolkt waarbij de cafébezoekers zich dankzij de voor deze volksmuziek kenmerkende instrumenten als fluit, mandoline, accordeon en de 'bodhran en spoons' in een Ierse pub moesten wanen.

Komende zaterdag treedt cabaretier Thijs van de Meeberg op in Bacchus. Zie de website van Bacchus voor het programma van de komende tijd.

Foto's Arjen Vos

(advertentie)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin