Vliegende start Gezichten van Aalsmeer

Resultaten van de eerste 'selfie-workshop' (Foto Jan Daalman)

Door: redactie. De oproep om mee te doen aan een nieuw community project van KCA & De Kunstploeg is niet onopgemerkt gebleven. Sterker nog de belangstelling voor de 1e ophaaldag Het Oude Raadhuis bleek groot. Afgelopen zondagmiddag meldden zich zo’n 80 professionele en amateurkunstenaars aan om voor het project Gezichten van Aalsmeer een bijdrage te leveren in de vorm van een zelfportret op A5-formaat. Aanstaande zondag 20 augustus is het Oude Raadhuis tussen 14.00 uur en 16.00 uur opnieuw open voor mensen die mee willen doen en een schilderdoekje en instructie willen komen halen.

De eerste serie zelfportretten wordt gepresenteerd op de jarige Kunstroute Aalsmeer. Het is het startschot van een kunstproject dat tot ver in 2025 doorgaat. Er zijn ook na de Kunstroute nog vele mogelijkheden om mee te doen! Je kunt zelf aan de slag gaan met je zelfportret, maar je kunt ook een workshop volgen in Het Oude Raadhuis van KCA. Heb je belangstelling? Meld je aan op gezichtenvanaalsmeer@kunstencultuuraalsmeer.nl.

Cultureel partner
Met Gezichten van Aalsmeer sluiten KCA & De Kunstploeg aan bij het grote community kunstproject Gezichten van Noord-Holland, een initiatief van het Frans Hals Museum en het Amsterdam Museum, waarin historische portretten uit de collecties van beide musea worden gekoppeld aan portretten van Noord-Hollanders van nu. De twee musea hebben hiervoor zes culturele partners geselecteerd om een bijdrage te leveren. De combi KCA & De Kunstploeg is één van die zes partners geworden! Zij gaan de komende maanden, samen met Aalsmeerse inwoners en organisaties, invulling geven aan het kunstproject. Het resultaat is straks een dwarsdoorsnede van de Aalsmeerse samenleving zoals we dat niet eerder zagen. Uiteindelijk gaat het Aalsmeerse kunstwerk op reis richting de musea.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin