Vijfde editie Amazing Amateurs van start

Maar liefst 44 amateurkunstenaars uit de regio hebben afgelopen weekend elk twee kunstwerken ingeleverd voor ‘Amazing Amateurs’ in het Oude Raadhuis. Deze expositie is traditioneel de laatste en meest bezochte expositie van het seizoen. Dit is de vijfde editie die KCA organiseert. De opening wordt verricht op zondag 19 juni om 16.00 uur door Pierre Tuning.
 
Verschil moet er zijn
De tentoonstelling bestaat uit het werk van enthousiaste mensen die in hun vrije tijd, boetseren, beeldhouwen, schilderen of fotograferen. Redenen om mee te doen aan de expositie zijn heel verschillend. De één vindt het gewoon leuk om zijn of haar hobby te laten zien. Anderen zien het als een kans om voor het voetlicht te treden. Zeker is dat alle amateurkunstenaars met plezier en een zekere gedrevenheid al korter of langer met de ‘kunsten’ bezig zijn. De één schildert herinneringen, een ander de Normandische kust en weer een ander maakt compilaties van foto’s. Er zijn zo veel verschillende werken te zien.
 
Prijzen
En ook dit jaar kunnen deelnemers weer prijzen winnen. Zowel van een vakjury als van een publieksjury. Deze prijzen worden uitgereikt op zondagmiddag 31 juli door Constantijn Hofschollte van het Boekhuis om de hoek. De vakjury beoordeelt de kunstwerken aan de hand van vier criteria; kwaliteit, kleurgebruik, techniek en originaliteit. De publieksjury gaat daarnaast ook een plaats één, twee en drie toewijzen. 
 
De maker van het kunstwerk met de meeste stemmen krijgt voor één jaar de Gouden Penseel. Het Oude Raadhuis is elke week open van donderdag tot en met zondag tussen 14.00 uur en 17.00 uur. De expositie is te zien tot en met zondag 31 juli.
 
Foto's KCA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel