‘Verwonderkabinet’ Femke Kempkes in Oude Raadhuis

(Foto archief AV/Arjen Vos)

Zaterdag 14 oktober aanstaande om 16 uur is de feestelijke opening van de tentoonstelling Artem Natura Lab van Femke Kempkes in het Oude Raadhuis door Willem Kikkert, wethouder kunst en cultuur. Iedereen is van harte welkom.

Dat Femke Kempkes een veelzijdige kunstenaar is bewijst ze opnieuw met deze bijzondere tentoonstelling. In haar ‘verwonderkabinet’ vertelt ze met haar werken verhalen over haar beleving van natuur. Daarvoor heeft ze materialen als klei, brons, steen, staal, hout en papier omgevormd tot indrukwekkende installaties van grote schoonheid. De werken zijn stuk voor stuk hommages aan bijzondere planten, groeiprocessen en bloeivormen.

Een onderzoek in vorm en beeld naar dat wat ons allen verbindt: de natuur. Afgepeld, opgestroopt, net geboren, groeiend, afstervend of uitgestorven: alle fases worden belicht. We zien een momentopname van een langdurig onderzoek naar wat natuur kan doen, wat onze rol hierin is en hoe zich dat kan manifesteren.

De tentoonstelling Artem Natura Lab, het ‘verwonderkabinet’ van femke kempkes is in het Oude Raadhuis te zien tot en met 10 december, iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur. Entree: uw gift.

(partnerbijdrage KCA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin