Veel diversiteit in Top 100 Radio Aalsmeer

Marion Geisler en Meindert van der Zwaard sluiten de Top100 af (Foto Arjen Vos)

Door: Ilse Zethof. Wat is de favoriete muziek van de inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart? Staat het nummer ‘Aalsmeer’ van Jan Leliveld net als vorig jaar weer bovenaan? Deze vragen worden beantwoord in een live uitzending van de lokale radiozender op zondag 30 oktober, want dan wordt de complete Radio Aalsmeer Top 100 lijst bekend gemaakt.

Radio Aalsmeer nam opnieuw het initiatief om een toplijst te maken met de favoriete muziek van de Aalsmeerders. Vorig jaar was de eerste editie, toen nog in de vorm van een Top 300 vanwege het 30-jarig jubileum van de lokale omroep. Inwoners hadden zes weken de tijd om op hun favoriete nummers via de website van Radio Aalsmeer te stemmen. De keuze was vrij, elke artiest was te kiezen.

Maar nu dus de De Radio Aalsmeer Top 100. Het is een diverse lijst geworden met voor ieder wat wils. De populariteit van deze Aalsmeerse hitlijst is duidelijk gegroeid: het aantal stemmers dat een lijstje invulde via de Radio Aalsmeer website is maar liefst verdubbeld ten opzichte van vorig jaar.

Lokale artiesten
De lijst bestaat uit nummers uit zeven verschillende decennia en in zes verschillende talen. Van ABBA tot Whitney Houston en van André Hazes tot U2. The Beatles blijven hofleverancier van de lijst: maar liefst zeven platen van de ‘fab four’ behaalden de Top 100. Ook Queen doet het met vier noteringen niet onverdienstelijk.

Wat opvalt is dat het aantal lokale artiesten in de lijst stijgt: Little Boogie Boy, Jan Leliveld, Merel Meidam, Saskia Veenswijk en DJ Aversion maken hun opwachting tussen de 100 populairste platen. Met dank aan de Radio Aalsmeer luisteraar. Klik hier om de lijst te zien.

Live uitzending
Ook import-Aalsmeerder Gerard Joling kan natuurlijk niet ontbreken. Met zijn ‘Het is Nog Niet Voorbij’ wordt zondag 30 oktober om 12.00 uur de lijst afgetrapt. Via DJ’s Robert Arendse en Lianda van der Schilden, Stevan van der Voet en Frederik Tijssen, Rinus en Talitha van Itterzon, Lennart Bader en Eric Spaargaren, sluit de lokale radiozender de lijst uiteindelijk af rond de klok van 22.00 uur met Meindert van der Zwaard en Marion Geisler. Wat er precies op nummer 1 staat blijft nog even een verrassing, net als de gehele top 10. Daarvoor zal je zondag zelf naar de lijst moeten luisteren.

De omroep is te beluisteren via 105.9 FM in de ether, 99.0 FM op de kabel, DAB+ kanaal 5A, digitaal radiokanaal 868 (Caiway) en via de website radioaalsmeer.nl. Er kan ook live worden meegekeken via het tv-kanaal van Radio Aalsmeer. In Aalsmeer en omgeving ook op kanaal 12 van Caiway, of kanaal 1389 van KPN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin