Vanmiddag op stap in Aalsmeer

Buiten is het guur, maar als je toch op stap wilt vanmiddag, dan is er van alles te doen in het dorp.

Tot 17.00 uur is er in de Crown Studio’s een Kerstmarkt in Olifantensfeer. Stichting Vrienden van de Olifant organiseert een kerstmarkt met verschillende kraampjes. De opbrengsten zijn voor de inrichting van het Olifant Ziekenhuis op Sri Lanka.

Hou je van kunst, dan kun je tot 17.00 uur terecht in het Oude Raadhuis. Daar wordt de slotdag georganiseerd van een expositie van drie, volgens organisator Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA), “verwante kunstenaars”. Dat zijn Menno Bauer (schilderijen, zeefdrukken), Juul Bögemann (sieraden, objecten) en Jaap Beets (tekeningen, objecten). Hun werken vullen elkaar, volgens KCA, mooi aan.

Muziek
En hou je van muziek? Dan kun je om 15.00 uur onder andere terecht in The Club van Crown Studio’s bij Exclusief bij Bob en Gon.  Daar treden zangeres Astrid Seriese en gitarist Erwin van Ligten op met hun programma ‘Blues & Poetry’. Ze brengen nummers van onder meer Duke Ellington, Tom Waits, John Hyatt, Billie Holiday en Bessie Smith. Maar ook eigen liedjes laat het duo horen, zoals op poëzie van Carolyn Beard Whitlow.

En als je alvast in kerstsfeer wilt komen, dan moet je naar de Doopsgezinde Kerk in de Zijdstraat om 16.00 uur. Want daar geeft het Bindingkoor het kerstconcert 'Carols, carols, carols…'. De Ceremony of Carols van Benjamin Britten vormen de hoofdmoot. Verder zingt het koor kerstliederen in diverse stijlen. Harpiste Judith Jamin begeleidt het koor en speelt ook enkele solostukken.

Voetbal
De voetbalfanaten kunnen naar Kudelstaart waar RKDES 1 speelt tegen DSOV 1 om 14.00 uur.  De mannen van FC Aalsmeer spelen uit in Haarlem tegen Olympia. 

Voor adressen en meer informatie, zie de agenda

Foto: werk van Menno Bauer (foto KCA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel