Van Goud van Oud tot Hondenplons

Na een vrij rustige zomer is er dit weekend weer van alles te doen in Aalsmeer. Van NK Bommetje en dorpswandeling tot aan een openluchtkerkdienst en het Goud van Oud-Festival. Evenementen voor jong en oud en zelfs voor honden. In onze agenda is meer informatie hierover te vinden.

Vandaag is de laatste dag dat kunstenares en psychologe Christa Logman exposeert in de burgerzaal van het gemeentehuis. Bij deze expositie waren ook werken van Ons Tweede Thuis bewoners te bewonderen. De expositie wordt voorgezet met foto’s van Judith de Bats, Kick Spaargaren en Patrick Spaander met als thema ‘Black and White’.

Constantijn Hoffscholte viert vandaag zijn 5-jarig bestaan van zijn Boekhuis Aalsmeer in de Zijdstraat. Om 20.00 uur is er een officieel moment, maar iedereen is die avond welkom om te proosten en te ontdekken. Thrillerauteur Nathalie Pagie is aanwezig voor een ‘meet en greet’.

Zaterdag
Wie zin heeft om iets van de omgeving te zien kan meedoen aan de eerste Tourtocht van Rally Club Aalsmeer. Dichter bij huis mooie dingen ontdekken kan tijdens de dorpswandeling die door het centrum van Aalsmeer gaat met als gids oud-burgemeester Joost Hoffscholte. Ook de Watertoren is zaterdag geopend voor publiek en in de Historische Tuin worden vanaf drie uur weer verschillende producten geveild door Luus Hooyman.

Er is zelfs een echt NK in Aalsmeer, want in Zwembad De Waterlelie vindt het NK Bommetje plaats. Daaraan voorafgaand kunnen Aalsmeerders eerst hun beste bommetjes laten zien tijdens het Aalsmeers Kampioenschap. De beste springers gaan door naar het NK, waar ook televisieopnames worden gemaakt. Publiek is welkom.

’s Avonds kunnen de beentjes van de vloer tijdens het Goud van Oud Festival in Aalsmeer Centrum. Vanaf verschillende podia bij Café De Praam, Café Bar Joppe en het Wapen van Aalsmeer zal muziek uit de jaren zeventig, tachtig en negentig te horen zijn.
 
 Zondag
Na alle activiteiten van de zaterdag kan er bijgekomen worden tijdens de verschillende kerkdiensten in Aalsmeer. In Kudelstaart is er wel een heel bijzondere dienst, want in het kader van de 65ste verjaardag van korfbalvereniging VZOD wordt er een oecumenische open lucht dienst gehouden.
Vandaag is ook de Watertoren weer geopend, waarbij iedereen weer kan genieten van de weidse uitzichten in de omgeving. En als je van bloemschikken houdt kun je naar Boerma Instituut voor een Open Huis.

In de middag tussen half vijf en half zes komen honden aan hun trekken tijdens de Hondenplons. Zwembad De Waterlelie laat honden, als afsluiting van het buitenbadseizoen, lekker ravotten in het buitenbad.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin