Vacature: ‘Dorpsdichter’

Na vier jaar trouwe dienst draagt Dorpsdichter Bram Landzaat zijn pen over aan zijn opvolger. Op donderdag 30 januari viert Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) de Nationale Gedichtendag in Cultureel Café Bacchus en wordt de nieuwe dorpsdichter gekozen. KCA is op zoek naar kandidaten die deze uitdaging aan willen gaan.

De gedichtenavond met als thema 'Toekomst' begint om 20.00 uur. In de tweede helft van het programma wordt gekeken naar wie de toekomstige dorpsdichter wordt. Wat voor onderwerpen zal hij/zij poëtisch gaan verwoorden over Aalsmeer? De Westeinderplassen, de herkenbare torenspits van de Hervormde Kerk, het verbouwde gemeentehuis, de kinderen van Aalsmeer als we het toch over de toekomst hebben of komen andere onderwerpen aan bod?

Dichters met potentie en ambitie kunnen zich aanmelden bij Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer, werkgroep Podiumkunsten & Literatuur. Stuur je motivatie en gedicht om mee te dingen in de verkiezing van dorpsdichter 2020 naar: Haremakerjcp@hetnet.nl. Aanmelden kan tot 1 januari 2020.

Foto: Bram Landzaat hangt na vier jaar zijn dichterspen aan de wilgen (foto archief AV)

(advertentie)

 

 

Lees vorig bericht

Buurt omarmde ‘De Horn’ voor laatste maal

Lees volgend bericht

Lustrumkerstmarkt ouderwets gezellig


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *