U2 in de kerk zorgt voor ‘heilzame verwarring’

Popmuziek in de kerk. Het is misschien niet helemaal een noviteit. Ooit waren er de 'beatmissen' en van recenter datum zijn de Top-2000 diensten. De Kudelstaartse PKN gemeente organiseert op zondagavond 21 januari een kerkdienst die geheel in het teken staat van U2. Niet geheel toevallig omdat voorganger Hans van Dalen een groot fan is van de Ierse band.

“Met behulp van de muziek en teksten van U2 komen we tot gebed en bezinning, maar vooral ook tot heilzame verwarring. U2 wil ons namelijk wakker schudden om ons aan het nadenken te zetten: over onze wereld, onszelf en ons geloof in God,” zo laat de gemeente middels een persbericht weten.

Bekende nummers als One, Sunday Bloody Sunday en I Still Haven’t Found maar ook minder bekende nummers als Please en The End of the World zullen te horen zijn. Via de beamers zullen de teksten met Nederlandse vertaling te volgen zijn. Meezingen mag.

Als thema is gekozen voor de woorden ‘Still haven’t found…’

De toegang is uiteraard gratis. Bij de uitgang zal er gecollecteerd worden voor steun aan projecten voor kinderen in Afrika.

Aanvang is 19:00 uur. Zie voor meer info onze agenda

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel