Trots op interview met Do

Met het 31e interview waarin een 'Radio Aalsmeerder' wordt belicht, gaan we de zomerstop in. Met Miranda Gommans denken we een prima uitsmijter te hebben gevonden. Gommans, net terug van een zonnig weekje buitenland, vertelt wat muziek met haar doet.
 
Naam: Miranda Gommans
Programma: De Top 10 van…’ elke maandag van acht tot negen. Team ‘Weekend Magazine’, elke zaterdag en zondag van twee tot vijf
Functie: Presentator
Beroep: eigenaar www.tekstenkantoor.nl Administratie én teksten. In de breedste zin van het woord.
 
Sfeer: Radio redactieruimte. Laat in de avond. Biologische thee en allebei nog niet gegeten. Duo interview.
 
Waarom maak je radio?
Laurens van Kessel is de bedenker van ‘De Top 10 van…’. We zijn ooit buren geweest en hij nodigde mij als een van zijn eerste gasten uit in de show. Zo kwam ik in aanraking met de radio. Ik had zoiets van leuk! Koptelefoon op! Nee, helemaal niet eng. Wel even spannend van tevoren. Ik was nog nooit in de studio geweest. Natuurlijk wist ik wel van het bestaan van Radio Aalsmeer, ik zat in het marketingteam van Crown Theater Aalsmeer. Dan zat ik soms ineens in de studio op vrijdagavond om een voorstelling te promoten. Nee, ik voelde geen angst die eerste keer. Ik vond het meer 'exiting'. Achteraf vond ik het zelfs jammer dat het uurtje toen zó voorbij vloog. De presentator zei achteraf: “Dat ging goed. Als ik een invaller zoek dan weet ik je te vinden!” Nou, toen kwam mijn eerste keer radiopresenteren. Oh jeetje. De opening van de show. Ik dacht: “Ik heb helemaal niets voorbereid.” Maar alles ging goed! Het was prachtig en ik vond het vooral leuk.
 
Vroeger luisterde ik altijd radio. Frits Spits, de Soulshow en Curry en van Inkel. Dat was goede radio. Het is altijd belangrijk dat je goed op elkaar bent ingespeeld als je samen een programma maakt. Frans van der Wee en ik zijn bijvoorbeeld een goed team bij het Weekend Magazine. Frans is de rustige en ik kan lekker mijn gang gaan. We vullen elkaar goed aan. Dat is het echt.
 
Wat is ‘De Top 10 van…’?
Ik probeer een interessante kandidaat te vinden. Die wel wat te vertellen moet hebben. Dat zet ik ook altijd in de mail. Niet per se uit Aalsmeer of Kudelstaart, maar wel iemand die met ons dorp iets heeft. Dan draaien we de tien favoriete platen en hebben we het over het verhaal achter de gast. Erg leuk. Met Dianne Buis hebben we letterlijk en figuurlijk bijna op de tafel staan dansen. Collega Rinus van Itterzon dacht wat krijg ik nou in mijn show. Die moest verschrikkelijk lachen. Ik hou sowieso van gezelligheid en emoties.
 
Wie zijn je radiohelden van Radio Aalsmeer?
Ik heb heel vaak Radio Aalsmeer op staan. Ik heb verschillende favorieten. Dan vooral de vrijdagnacht met ‘Collectable’ van Cock Bareuh om twaalf uur. Dan kom ik in de nacht thuis van een avondje gezellig en dan stuur ik Cock even een berichtje of hij een lekker nummertje kan draaien voor mij. Heerlijk. Rufus Wainwrigh bijvoorbeeld.  Ken je het lied 'Going to a Town'?  Prachtig. In elk geval iets hoog in emotie. Oh, dan wil ik wel even janken of zwijmelen. Ik hou van allerlei soorten muziek.
 
Ik luister ook vaak ‘De Top 10 van…’ terug van mijn collega's. Nee, meestal niet live, maar via uitzending gemist. Ron's Vrijdagavondcafé luister ik ook. Ik ben bijna jaloers op hoe ongelofelijk smooth het klinkt. Het loopt goed, de jingles kloppen. Het is echt een fijn programma om naar te luisteren.  
 
Wat zijn je leukste uitzendingen tot nu toe?
Extra trots ben ik op de dag dat ik zangeres Do in de uitzending had. Ik had haar eerst geïnterviewd voor het Crown Theater. Ik wist dat ze ’s middags ging soundchecken en heb haar gewoon gevraagd om even aan te schuiven in het ‘Weekend Magazine’. Dat deed ze. Zat ineens Do daar aan onze tafel! Dat vond ik zó leuk. Zo ontspannen.
 
En er kwam eens een stel jongens voorbij de studio lopen. Ze hadden duidelijk een vrijgezellenfeest. De vrijgezel was geblinddoekt. Ik trok ze naar binnen, zette hem een koptelefoon op en vroeg: “Waar denk je dat je zit?” Hij was met zeven vrienden. Ja, dat zijn leuke dingen. Hij had geen idee waar hij terecht was gekomen. En die vrienden maar lachen en filmpjes maken.
 
Kun je zonder radio?
Ik zou niet zonder muziek kunnen. Maar eerlijk gezegd wel zonder radio. Radio is niet mijn lust en mijn leven. Ik zou liever blind zijn dan doof. Muziek kan ik niet missen. Ik hou ook van zingen. Soms zing ik tweede stem, maar dan wel héél laat op een feestje.
 
Wat is je lievelingsliedje?
Hey Lady Luck van Michel Cleis. Omdat ik mij daar heel erg mee identificeer. Met die vrolijkheid. Als ik dit opzet word ik nóg vrolijker dan ik al ben. Ik zie mijzelf dan op het strand met een lange jurk. Met mijn blote voetjes in het warme zand.

Tekst Anna-Maria Mantel, foto T Gommans, vp Arjen Vos

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel