Top 10 van Frank de Vries

Vanavond neemt Frank de Vries plaats achter de microfoon in het radioprogramma ‘De Top 10 van…’. Van 20.00 tot 21.00 uur tijd zullen presentatoren Laurens van Kessel en Rinus van Itterzon de Kudelstaarter te gast hebben, die zijn favoriete top 10 laat horen. Hij is eigenaar van schoonmaakbedrijf L.J. de Vries in Aalsmeer.

Vorige week was Lennart Dick in de studio en liet de luisteraars zijn favoriete nummers horen van Tröckener Kecks, Killers, Gotye, Frans Ferdinand, Staygold, Little River Band, Mumford and Sons, Dire Straits, Billy Joel en Coldplay.

Kunst in Door de Mangel
‘De Top 10 van….’ wordt vooraf gegaan door het programma ‘Door de Mangel’. Deze week zal kunstenares Anneke Harting worden ondervraagd door zus en broer Mylène en Elbert Huijts.

De Aalsmeerse kunstenares van ‘De Cleierij’ is gevraagd door de gast van vorige week kunstenaar Mark van Kuppevelt. Hij gaf aan het programma nog even in het teken van de kunst te willen houden en vindt haar een lief en leuk mens.Van Kuppevelt is onder de indruk van haar werk. Ze is één van de weinige Aalsmeerse kunstenaars die van de kunst kan leven.

“Laat mij maar”
Mark van Kuppelvelt werd vorige week door de mangel gehaald waarbij uitgebreid ingegaan werd op zijn kunstenaarsleven. Hij vertelde over zijn jeugd in het Brabantse Volkel en het feit dat hij toen al zijn eigen gang wilde gaan. “Laat mij maar”, waren de drie woorden waarmee hij zichzelf omschreef. “In de familie ben ik eigenlijk ook een buitenbeentje en wil graag met mijn handen werken.”

De kunstenaar vertelde dat hij zijn inspiratie uit de natuur haalt. Zijn bronzen, houten of stenen kunstwerken zijn dan ook vaak afgeleid van organische materialen. Iedere gast neemt een voorwerp mee naar de studio dat van belang is in haar of zijn leven en dat was voor Kuppevelt een boomstronk. “De jaarringen zijn een grote inspiratie voor me.”

Input luisteraars
Luisteraars kunnen ook live vragen stellen aan de gast via telefoonnummer 325858, mail of Twitter.
Terugluisteren van de programma's kan via uitzending gemist.

Foto Frank de Vries (archief AV, Arjen Vos)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin