Terug in de tijd met Luilakpop en de Madness

Sander Bosman (r) bladert in oude fotoboeken (Foto pr)

Door: redactie. Nadat er enkele weken geleden in de geschiedenis gespit werd van het voormalige kassengebied achter de Stommeerkade was het dit keer de beurt aan muziekcentrum N201. In het kader van kunstproject ‘De Geschiedenis Ligt Eronder’ dook Sander Bosman afgelopen zaterdag in de historie van muziekevenementen als Luilakpop en de Madness.

Een uitwisseling tussen generaties muziekliefhebbers, daar zorgde de bijeenkomst van Sander Bosman voor. Zijn vraag naar verhalen en beelden van weleer van de geschiedenis van de feesten en muzikale activiteiten in Aalsmeer en dan specifiek rondom de Zwarteweg, deed oude fotoalbums openslaan en verhalen opgedist worden.

Beroemdheden
Ervaringen en belevenissen werden gedeeld. Van het bouwen van decors in de luilakpoptent, het rondlopen met pakken geld om Herman Brood te zoeken om uit te betalen, de gedrevenheid van de vrijwilligers en het enorme plezier wat men met elkaar had. Het was bijzonder hoeveel er op dit vlak georganiseerd werd; van de Madness feesten in de oude katholieke school in Kudelstaart, de concerten bij Boerenvreugd, optredens van nationale beroemdheden in de luilaktent (De Dijk, Golden Earring), de oude Blieb, tot het opbouwen van het toenmalige jongerencentrum Kaôetsjôek wat thans bekend staat als muziekcentrum N201 en waar het dankzij een nieuwe generatie nog steeds bruist van muzikale activiteiten.

Voor Sander Bosman was de middag geslaagd. “Er is veel materiaal beschikbaar gekomen uit oude albums en ontwerpen van affiches. Hierdoor laat ik me inspireren voor mijn ontwerpen voor de kunstkasten bij de rotonde aan de Zwarteweg.” Wie er niet bij kon zijn maar wel input aan Sander wil leveren kan dit mailen naar kunstkast@hotmail.com.

Het volgende project is voor de Kunstploeg die binnenkort aan de slag gaat met het gebied rondom de Mensinglaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin