Tentoonstelling leidt tot vernoeming arrangeur Csizik

Vlnr: Constantijn Hoffscholte, Leo Bertoen (Historische Tuin), Mariska en Hermen de Graaf, burgemeester Gido Oude Kotte, Wim van Vliet (KMTP) en Dirk Jongkind (Oud Aalsmeer) Foto FAM. 

Door: redactie. Het pleidooi om A.P. Csizik, in de vorige eeuw een toonaangevende arrangeur in Aalsmeer, te vernoemen is goed ontvangen door het college van B&W. Dat bleek vorige week tijdens het werkbezoek van burgemeester Gido Oude Kotte aan het Flower Art Museum. Aanleiding was de tentoonstelling ‘Zeg het met bloemen – een impressie van de Csizik-collectie’ waarin historische affiches van bloemententoonstellingen en -promotie worden getoond.

Burgemeester Oude Kotte nam symbolisch alvast het naambordje ‘A.P. Csizikplantsoen’ in ontvangst. Tijdens de voorbereiding van de tentoonstelling heeft het Flower Art Museum een beeld gekregen van de belangrijke rol die Csizik speelde bij de ontwikkeling van de Aalsmeerse én internationale sierteelt. Daardoor ontstond het idee om hem voor te dragen voor een vernoeming. Het initiatief is ondersteund door de Stichting Oud Aalsmeer, de Historische Tuin Aalsmeer en door de plaatselijke afdeling van de KMTP. Een officiële locatie die de naam van Csizik voortaan zal dragen, is er nog niet. De burgemeester gaf aan dat hij de Straatnaamcommissie laat onderzoeken wat de beste plek wordt. Voorzichtig wordt al gedacht in de richting van de Mensinglaan aangezien er een innige band bestond tussen Csizik en Mensing en beide heren destijds in die buurt woonachtig waren.

Botanicus
Csizik was onder meer hoofdarrangeur van Aalsmeerse bloemen- en plantententoonstellingen, leverde een grote bijdrage aan Nederlandse inzendingen bij internationale tentoonstellingen en maakte zich verdienstelijk als publicist en botanicus.

Tentoonstelling verlengd
Door de lockdown is het museum voorlopig gesloten. Naar verwachting mogen de deuren vanaf 20 januari weer open. De tentoonstelling met de Csizik-collectie wordt verlengd en is dan nog tot en met 31 januari te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel