Teksten dorpsdichter op muziek gezet

Door: redactie.  Zondagmiddag 3 april is de feestelijke presentatie van de CD ‘Rimpelingen’, een muziekproject waarbij een serie teksten van dorpsdichter Jan Daalman door diverse muzikanten op muziek is gezet. Het feest vindt plaats in cultureel café Bacchus. De opbrengst van de verkoop gaat naar vluchtelingenopvang op Lesbos.

Menno Boddé and friends

Het muziekproject kwam tot stand tijdens de eerste coronaperiode. Jan Daalman vond muzikanten Mad Mennie, Menno Boddé en Rob Bijl bereid om een reeks nummers te maken op door hem geschreven teksten. Verschillende gastmuzikanten, waaronder de Kadoband, hebben meegewerkt aan dit project. Bijzonder is dat de meespelende muzikanten elkaar tijdens het maakproces nauwelijks live hebben gezien en gesproken. Dat wordt de eerste keer tijdens het live miniconcert komende zondag. Bijdragen op piano, saxofoon, basgitaar, zang, sologitaren en accordeon vonden zo hun digitale weg naar de studio. De basisarrangementen zijn gemaakt door Menno Boddé en later is er vrij ingespeeld door gastmuzikanten waarvan een aantal een Aalsmeerse achtergrond heeft.

Niks ingewikkelds aan
De presentatie krijgt een akoestisch karakter en er is plaats voor maximaal 50 bezoekers. De dorpsdichter en muzikanten zullen om en om van zich laten horen zodat het publiek kan ontdekken wat de muziek met de teksten heeft gedaan en andersom. Een experiment dat met de presentatie van de CD op voorhand al geslaagd lijkt. Volgens Menno Boddé is er niks ingewikkelds aan. “In wezen is het niet meer dan dat Jan mij een tekst stuurde en ik dan keek of het zingbaar was om er daarna een compositie van te maken. Die werden daarna ingekleurd en ingespeeld door Mad Mennie en friends.” De CD wordt in een hoesje gepresenteerd met fotowerk van Monic Persoon.

Entree bedraagt vijf euro voor het goede doel en de CD kost €12,50. Bacchus gaat open om 14.30 uur en het optreden begint rond 15.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de website van Bacchus.

(Foto’s pr)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin