Swingend verjaardagsfeestje met The Pianoman

Het gebeurt sporadisch dat we een uitstapje maken buiten onze gemeentegrenzen. Vrienden van de site hebben wat dat betreft soms een streepje voor. Vorige week was een concert van coverband '003' met zanger/muzikant Alexander Broussard de aanleiding. In de Hoofddorpse uitgaansgelegenheid Fokker werd donderdagavond de 70e verjaardag van Billy Joel gevierd met een avondvullende show waarbij een selectie van zijn grootste hits werd uitgevoerd.

Met 'The Billy Joel Experience' toert Broussard langs zalen en theaters. Zijn liefde voor het repertoire van de Amerikaanse zanger is duidelijk zichtbaar en voelbaar. “Het zijn enorme lappen tekst die hij heeft geschreven. Ik doe mijn best om ze uit mijn hoofd te zingen maar heb wel wat spiekbriefjes op de piano,” laat Broussard eerlijk weten. Desondanks slaagt hij erin om een song als 'We Didn't Start The Fire', vanwege de eindeloze opsomming waarschijnlijk het lastigste nummer, geheel uit het hoofd te reproduceren. Het publiek mag het checken met de songtekst op de mobiel. Het is feilloos.

Dat geldt ook voor nummers als 'Scenes From An Italian Restaurant' of het tragische  'Goodnight Saigon'. Broussard toont zich een kei in de vertolking van Joel. Zowel in zang als pianospel. De verjaardag kan natuurloijk niet compleet zijn zonder 'The Pianoman', nummer drie in de recente Top2000. Het publiek kent de tekst uit het hoofd en zingt al swingend mee met Broussard en zijn fenomenale band waarin koperblazer Robert Tuinhof een klasse apart is. Gevraagd wanneer Broussard met zijn show in Aalsmeer te bewonderen is, wordt geantwoord dat hij graag langs zou komen voor een optreden. Als hem maar een podium geboden wordt… 

Klik hier om te zien waar de band de komende tijd nog meer te zien is.

Foto's en tekst Arjen Vos

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel