Stichting actief voor Kudelstaartse schooljeugd

“In wat voor maatschappij groeien mijn kinderen op?” Dat vraagt Ruud Keizer zich regelmatig af. De Kudelstaarter is niet alleen maar bezorgd, maar doet er ook daadwerkelijk iets aan om ze te helpen bij het opgroeien tot leuke volwassenen. Uiteraard is het begrijpelijk dat hij dit voor zijn eigen drie jonge kinderen doet. Maar hij wil er ook zijn voor andere kinderen uit Kudelstaart.

“Mijn vrouw Joanne en ik hebben een grote liefde voor kinderen. Ons levensdoel is om iets positiefs bij te kunnen dragen in hun leven.” Samen met haar heeft hij Stichting Jeugdbelangen opgezet om zich samen met een paar vrijwilligers in te zetten voor de jeugd. “We willen ze stimuleren in hun persoonlijke ontwikkeling zodat ze evenwichtige en verantwoordelijke medeburgers kunnen worden.”

Disco’s
Het begon allemaal met het organiseren van de maandelijkse disco’s. “Ik raakte in gesprek met de mensen van de horeca in de Proosdijhal en het balletje ging rollen. Het leek me leuk om regelmatig een feestje te organiseren voor de Kudelstaartse kinderen. Een avondje gezelligheid met elkaar op een veilige plek.”

De kinderdisco bleek een succesformule want de maandelijkse discoavonden worden goed bezocht. “Ik bereik zo’n 15% van de Kudelstaartse basisschooljeugd en hoop dit in de toekomst uit te kunnen bouwen naar avonden voor de middelbare schoolleerlingen.”

Steeds ander thema
Iedere eerste vrijdag van de maand vindt de disco plaats met steeds een ander thema. Carnaval, Halloween, Dieren, Valentijn, Glow in the Dark, Bollywood, je kunt het zo gek niet bedenken. De kinderen komen veelal verkleed naar de avonden en de ruimte is helemaal op het thema en de sfeer ingericht. “We draaien goede muziek en de kinderen kunnen altijd verzoekjes indienen.”

De kleinere kinderen worden vaak vergezeld door hun ouders, die een drankje kunnen drinken en op afstand hun kinderen kunnen zien genieten. “Er kwamen steeds meer jongere kinderen mee, wat ons heeft doen besluiten om eerst te starten met een minidisco van een uurtje. Zo hebben zij ook de kans om lekker te dansen zonder dat ze onder de voet worden gelopen door alle grotere kinderen.”

Vrijwilligers nodig
‘De jeugd heeft de toekomst’. Dit is een slogan waar Stichting Jeugdbelangen voor staat. Naast de maandelijkse kinderdisco’s wil Ruud Keizer de kinderen bereiken met sport-, spel- en ontspanningsactiviteiten. “We zouden heel graag op de woensdagmiddagen leuke activiteiten gaan doen met de basisschoolleerlingen, zoals knutselen. De materialen hebben we al en ik huur een ruimte in de Proosdijhal waar we terecht kunnen.”

Het grote probleem waar Stichting Jeugdbelangen tegenaan loopt, is het tekort aan vrijwilligers die mee willen helpen. “Als ik enthousiaste mensen zou kunnen vinden die het leuk vinden om bijvoorbeeld met kinderen te gaan knutselen, dan kunnen de woensdagmiddagen starten. Ik weet zeker dat er in Kudelstaart hier behoefte aan is.”

Fancard
Stichting Jeugdbelangen heeft een fancard in het leven geroepen. Voor dertig euro per jaar steun je de stichting, maar de donateur heeft er zelf ook nog wat aan. Met de fancard krijg je namelijk korting bij lokale, landelijke en online partners. De helft van het kortingsbedrag komt weer ten goede aan Jeugdbelangen. Een win-win situatie dus. “Voordeel kun je nu al krijgen bij Hema, V&D, Ohra, Bol.com, Wehkamp.nl en Zalando. We zijn erg druk bezig om ook lokale ondernemers aan ons te binden.”

Ook bedrijven kunnen Stichting Jeugdbelangen steunen. Dit kunnen ze doen door het loyaliteitspakket af te nemen, waarbij ze een raamsticker ontvangen met het ‘Stichting Jeugdbelangen Keurmerk.’ Op deze manier laten de lokale ondernemers zien dat ze de jeugd een warm hart toedragen. “We gaan ook samenwerken met Solidoe en zijn een plan aan het uitwerken.”

PAR-AV
Ruud Keizer is eigenaar van PAR-AV Licht en Geluid. Heel zijn leven is hij al met muziek en licht bezig. “Toen ik op mijn elfde mijn typediploma haalde, kreeg ik mijn eerste lichtorgel. Dit is langzaam maar zeker uitgebouwd.” Met Pieter en Ad startte hij in 2003 PAR-AV. “PAR staat dus voor Pieter, Ad en Ruud, maar een par is ook een spot.” Na ruim een jaar gingen ze ieder hun eigen weg en Ruud Keizer werd alleen eigenaar van het bedrijf.

PAR-AV is in te huren voor ieder feest, congres of evenement. Groot of klein. Het bedrijf regelt alles op licht- en geluidgebied, maar kan bijvoorbeeld ook artiesten regelen. Licht- en geluidsapparatuur is te koop of te huur en er worden adviezen op dit gebied gegeven.

“Ik kwam met mijn bedrijf al veel op scholen en verenigingen en door mijn dj-tijd bij het vroegere Bon Ami, ben ik opgegroeid met de jeugd. Ik vind het belangrijk om iets voor ze te kunnen betekenen.”

Foto's: disco Stichting Jeugdbelangen 7 maart 2014, dansgroep Omnia geeft optredens. Zie ook galerie hieronder. (foto's Arjen Vos)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin