Stellige wethouder: ‘Géén woningbouw op locatie FAM’

Wethouder Willem Kikkert neemt de USB-stick met handtekeningen in ontvangst van Pierre Tuning. Betrokkenen van het FAM kijken toe

Door: Hermen de Graaf. “Het huidige bestemmingsplan staat géén woningbouw toe. En dat gaat dit college niet veranderen.” Dat verklaarde wethouder Kikkert stellig toen hij maandagmiddag de petitie ontving waarin de gemeente wordt opgeroepen om voor de waterkelder, waarin het Flower Art Museum is gevestigd, nooit de bestemming woningbouw te verlenen. De petitie op initiatief van Pierre Tuning is in ruim twee weken tijd door 1325 personen ondertekend.

Tuning zei bij de symbolische overhandiging van de handtekeningen dat de nieuwe eigenaren van de waterkelder eigenlijk ook bij de overhandiging gevraagd hadden moeten worden. “Dan hadden zij kunnen waarnemen dat er maar twee voorstanders van woningbouw bij de waterkelder zijn en maar liefst 1325 tegenstanders. Zij kunnen zich bij zoveel tegenstand tegen woningbouw de kosten van het in gang zetten van het proces besparen.”

Pierre Tuning en Constantijn Hoffscholte luisteren naar de wethouder

Nooit ‘nooit’
Kikkert voegde aan zijn afwijzing wel toe, dat hij dit deed namens het huidige college. “Ik heb in mijn loopbaan in de ruimtelijke ordening ook geleerd, nooit ‘nooit’ te zeggen.” Verder gaf hij aan, blij te zijn met het initiatief voor de petitie en complimenteerde hij de organisatoren met het hoge aantal ondertekenaars. “En dat in zo’n korte tijd,” aldus Berry Philippa die namens de vrienden van het Flower Art Museum aanwezig was. Dat benadrukte Tineke Vredenburg namens KCA (Kunst & Cultuur Aalsmeer) ook.

Eventuele overname
Directeur Constantijn Hoffscholte van het Flower Art Museum bedankte de initiatiefnemers voor hun steun. Hij ging kort in op de ontwikkeling van het museum. “Er zijn veel activiteiten, ook buiten de vaste openingstijden van donderdag tot en met zondag. We hebben mooie plannen om het Flower Art Museum door te ontwikkelen. Ook daarom zijn we erg blij met het brede draagvlak, dat uit de ondertekeningen blijkt. Inmiddels hebben we mensen om ons heen die het museum willen helpen bij een eventuele overname van de locatie. Het moet nog blijken of de huidige eigenaren daarvoor openstaan.”

(Foto’s Jaap Maars) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel