Start verkoop kaarten Nostalgisch Filmfestival

Vanavond en morgenavond is de speciale kaartverkoop voor het Nostalgisch Filmfestival met unieke kleurenfilms van weleer. Tijdens de Feestweek Aalsmeer kunnen liefhebbers van historische films hun hart weer ophalen.

Het ruim twee uur durende programma wordt op dinsdag 9 september zowel ’s middags als ’s avonds gepresenteerd. Journalist Dick Piet is verantwoordelijk voor de samenstelling en heeft gezorgd voor een gevarieerd aanbod.

Jaren dertig en veertig
De oudste films dateren uit de jaren dertig en veertig, zoals van het bloemencorso in 1930 op de Oosteinderweg en in de Zijdstraat. Beelden van kwekerij Baardse op de Uiterweg, kolenbedrijf Jongkind aan de Oosteinderweg, het Oosterbad, openbreken van het ijs in de sloot van de Uiterweg, watercorso op de Kleine Poel, schaatswedstrijden op de Ringvaart, demping van de Buurtsloot en de laatste begrafenis op de Buurt met het lijkwagentje.

Een zeer bijzondere film is die uit 1938 van de christelijke lagere scholen in Dorp, Oost en Zuid, met niet alleen prachtige beelden van op en rond de scholen zelf, maar ook van de Schoolstraat, Dorpsstraat, Oosteinderweg en Ophelialaan

Feest van kleur
Het Nostalgisch Filmfestival belooft dit jaar vooral een feest van kleur te worden. Een groot deel van het programma bestaat namelijk uit kleurenfilms uit de jaren vijftig, een periode die we voornamelijk in zwart-wit kennen. Kleurenfilm was in die tijd kostbaar en werd dan ook schaars gebruikt.

De professionele kleurenfilms die op het Nostalgisch Filmfestival vertoond worden, zijn onder meer van het bloemencorso (op het Weteringplantsoen, de Stationsweg, Stommeerweg, Ophelialaan, Provinciale weg en Oosteinderweg), Molenpad, veiling, kwekerijen (b.v. Wed. P. Eveleens), rond de Dorpskerk en vele andere herinneringen oproepende plekjes in Aalsmeer. Ze geven een nieuw beeld van een tijdperk dat saai en sober was.

Van recentere data zijn films van Dorp in 1987, de bezetting van Het Polderhuis aan de Stationsweg in 1981, de brand en afbraak van De Drie Kolommen in 1986 (maar ook dansen met De Vrolijke Vrijbuiters in 1953) en opening van de Rabobank in 1983. Uit 1958 dateert de film van de uitgaansdag van bejaarden van buurtvereniging ‘Centrum’ (naar Harderwijk) met fraaie beelden van vertrek in de Marktstraat en terugkeer in Aalsmeer.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor beide filmvoorstellingen start op vanavond, donderdag 14 augustus. En ook morgenavond, vrijdag 15 augustus, zijn de kaarten te koop tussen 19.00 en 20.00 uur bij café De Praam, aan de zijde van het Praamplein. Daarna zijn kaarten verkrijgbaar bij de Bruna in de Zijdstraat.

De toegangsprijs bedraagt 5 euro. De aanvang van het programma ’s middags is om 14.00 uur en ’s avonds om 20.00 uur. 

Foto boven: Opbouwnacht van het Aalsmeerse Bloemencorso in 1955 in de CAV. Foto midden: Van de duikplank af in het Oosterbad in 1935. Foto onder: Aalsmeer in de jaren '50 in kleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin