Stamtafel in teken van goede doelen

Vanavond staat het radioprogramma ‘Stamtafel’ weer in het teken van lifestyle, gezondheid en maatschappelijke onderwerpen. Stamgast is Jenny Piet en zij ontvangt vanaf 20.00 uur weer verschillende gasten in de studio.

Net als iedere maand wordt er begonnen met aandacht voor de vrijwilligerscentrale, gevolgd door een project in de Filipijnen, het Aalsmeer Flower Festival, de Cliniclowns-actie van Dirk Raams en Stichting Dag van je Leven.

Wereldbuur en kindertehuis
Deze keer komt Wilma Tackenkamp van Wereldbuur. Dit is een stichting die laaggeletterdheid wil aanpakken door anderstaligen hulp te bieden met de Nederlandse taal en gewoonten. Een taalcoach begeleidt deze mensen elke week een uurtje met hun inburgeringtraject om de Nederlandse taal machtig te worden. Meer informatie is te vinden op hun website.

Daarna komen Marleen en Rosanne de Niet om te vertellen over hun avontuur dat ze aangaan op de Filipijnen. Ze gaan kinderen die in het kindertehuis Batang Pinangga zijn opgenomen helpen zich weer geliefd te voelen. Misbruikte, mishandelde en verwaarloosde kinderen tot 18 jaar krijgen weer een dak boven hun hoofd, eten, onderwijs en bovenal veel liefde. Ze gaan daar met een groep jonge mensen naar toe en ze komen er vol enthousiasme over vertellen. 

Flower Festival en Cliniclowns
In het tweede uur is het beurt aan Jacqueline Boerma die de luisteraars een en ander uitlegt over het Flower Festival dat aankomend weekend wordt gehouden op verschillende plaatsen in Aalsmeer, zoals bij de Historische Tuin/Molenplein, Kwekerij Belle Epoque, het Fort Kudelstaart en het Boerma Instituut.

Het laatste half uur komen er twee onderwerpen aan bod. Eerst is er contact met René Noorbergen die de luisteraars op de hoogte brengt over hoe het gaat met Dirk Raams die onderweg is naar de Noordkaap. Hij doet dit voor de Cliniclowns. Op 16 juli meer aandacht in de uitzending hierover. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees het terug op zijn website.

Dag van je Leven
Aansluitend komen Ria Bouwman en Dirk Box vertellen over Stichting de Dag van je Leven. Zaterdag wordt er een botendag georganiseerd voor verstandelijk gehandicapten van Ons Tweede Thuis. Vanaf Kempers Watersport vertrekken ze met boten die door particulieren beschikbaar worden gesteld. Daarna is er een feestje in de loods in de haven. Ria en Dirk komen vertellen over deze mooie dag die met sponsors en vrijwilligers wordt georganiseerd. Maar ook wat de stichting nog meer te bieden heeft. 

Suggesties welkom
Deze formule van Stamtafel wordt één keer per maand uitgezonden en gaat in op actuele maatschappelijke en lifestylezaken. 

Heeft u een onderwerp dat in het thema van de uitzending past, laat het de programmamakers dan weten via mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel