Spannende workshops in bieb

Nog op zoek naar iets leuks voor de kinderen om te doen in de meivakantie? De Bibliotheek Amstelland organiseert twee boeiende workshops in samenwerking met Mad Science. Zin in wat spanning? Dan kun je op 4 mei meedoen met de workshop elektriciteit. Op donderdag 7 mei ontdek je in de workshop Magische Magneten alles over de werking van magneten.

In de workshop elektriciteit ontdek je samen met een professor van Mad Science hoe elektriciteit werkt. In je zelfgemaakte stroomkring ga je lampjes laten branden en zoemers laten ‘buzzen’. Je leert wat protonen en elektronen zijn en hoe zij samenkomen in een plasmabol.
 
Bliksemexperiment
Voor de durfals is er ook nog het bliksemexperiment…
Op 7 mei leer je alles over magnetisme in de workshop Magische Magneten. Ook daar ga je met een professor aan de slag en experimenteer je er op los. Gaat het jou lukken om een paperclip te laten zweven?
 
Tijd en plaats
De workshop Elektriciteit is op maandag 4 mei in bibliotheek Westwijk en op vrijdag 8 mei in bibliotheek Uithoorn. De workshop Magische Magneten is op 7 mei in bibliotheek Aalsmeer. De workshops beginnen om 11.00 uur en duren een uur. Geschikt voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar. Kaartjes zijn er al vanaf €4,50 euro en zijn te koop in een van de Amstelland bibliotheken of op de website van de bibliotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin