Soundsation vermaakt publiek met Songs4U

Twee avonden stonden ze voor een bijna uitverkochte zaal te zingen en te dansen. De zeventig leden van Popkoor Soundsation hadden er duidelijk zin in. Dat zag je aan alles. Met ‘Let me entertain you’ openden ze hun concert Songs4U. Het publiek vermaken was hun doel. En dat is zeker gelukt.

Zowel op vrijdag- als zaterdagavond konden familieleden, vrienden en andere belangstellenden genieten van een avondvullend programma met een breed scala aan liedjes. De Open Hof Kerk in de Ophelialaan was sfeervol versierd en verlicht en op het grote podium lieten de dames en heren van Soundsation zich van hun beste kant zien en vooral horen. Dit deden ze onder bezielende leiding van dirigente Irma Hogenboom-Zethof.

Swingend en romantisch
Verschillende type liedjes waren te horen. Van snelle nummers, waarbij het koor gezellig stond te swingen, tot romantische liedjes. Van eigentijdse nummers als ‘Happy’ van Pharrel Williams en ‘Royals’ van zangeres Lorde tot ‘Michelle’ van de Beatles en ‘Zij maakt het verschil’ van De Poema’s. Er werd ook een uitstapje naar Frankrijk en Duitsland gemaakt met de Franse chanson ‘Le Printemps’ en de tweetalige remake van ‘Anyplace, anywhere, anytime’ van Nena met Kim Wilde.

In twee nummers kregen solisten de microfoon. ‘Just give me a reason’, een duet van Pink met Nate Ruess werd gezongen door Trudy Lek met Adri van Egmond. En Isabella Schutte zong een mooie solo van John Legend’s ‘All of me’. Het meerstemmige koor, bestaande uit sopranen, mezzo-sopranen, alten, tenoren en bassen, vulden hen aan.

Motown en Hair
Leuk was ook de Motown-medley, waarbij het publiek herinneringen kon ophalen aan de jaren ’60. ‘Dancing in the street, Sugar pie, honey bunch, Ain’t no mountain high enough en Reach out’. De vele bekende nummers van artiesten als Diana Ross, Marvin Gaye en The Four Tops schalden de zaal in.

Het vermakelijke concert werd afgesloten met nummers uit de musical Hair. De koorleden hadden zich ‘stiekem’ uitgedost met Flower Power-accessoires en lieten iedereen meezingen met ‘Aquarius, Let the sunshine in' en het bekende titelnummer ‘Hair’.

Trots
Alle liedjes werden ‘aan elkaar gepraat’ door acteurs Angelique en Marc die aan de hand van een oude jukebox verschillende nummers uitkozen die ze graag wilden horen. Marc was duidelijk met zijn vrouw meegekomen en leek er in eerste instantie totaal geen zin in het hebben. Hij was niet zuinig met zijn commentaar, maar gedurende de avond ontdooide hij en genoot zowaar van het concert.

Voorzitter Laila van Koldenhoven opende en eindigde de avond met een praatje. Ze was trots op alle koorleden en blij dat het publiek in grote getalen naar de Open Hof Kerk was gekomen. Namens iedereen bedankte ze de dirigente, de mensen van het licht en geluid, het bedrijf verantwoordelijk voor de aankleding, de verantwoordelijke voor het filmpje waarin alle koorleden één voor één dansten op de muziek van ‘Happy’, de acteurs, de choreograaf, de commissieleden en alle sponsors. “Want zonder sponsors hadden wij dit concert niet op deze wijze kunnen organiseren.”

Publiek tevreden
De sponsors waren ook verantwoordelijk voor de prijzen van de loterij. Iedereen kreeg de mogelijkheid lootjes te kopen en kon kans maken op verschillende prijzen, variërend van een schaal met fruit tot een fotoshoot.

De meningen uit het publiek waren anoniem. “We hebben genoten. Je kunt zien dat ze goed hebben geoefend. Voor een amateurkoor, klinken ze erg professioneel. Je zag dat ze er zelf ook veel plezier aan beleefden.” Ook de jeugdige aanwezigen hebben zich prima vermaakt. “We kenden niet ieder nummer, maar sommige liedjes konden we meezingen.”

Serieus maar gezellig
Volgend jaar bestaat Popkoor Soundsation vijf jaar. Beginnend met veertig leden is het inmiddels uitgegroeid naar zeventig zangers en zangeressen. Jaren oefenden ze samen in de bovenzaal van De Oude Veiling, maar toen deze accommodatie haar deuren sloot deze zomer zijn ze overgegaan naar The Beach. Daar repeteren ze iedere dinsdagavond en doen dat met veel plezier. “Met elkaar zingen is erg gezellig,” aldus koorlid Anja Vermeulen. “Ik heb bij verschillende koren gezongen, maar bij dit koor voel je je meteen thuis. Nieuwe leden worden meteen in de groep opgenomen.”

Silvia Oussoren beaamt dit. “Zingen zorgt ook voor de nodige geestelijke ontspanning. Het gaat er best serieus aan toe, maar we vergeten het gezellig samenzijn zeker niet. En omdat we regelmatig samen optreden kun je ook andere mensen mee laten genieten”. 

Het was de tweede keer dat Soundsation een groot eigen concert organiseerde. Maar het zal zeker niet de laatste keer zijn. In 2015 wordt het eerste lustrum gevierd en dat laten ze niet zomaar voorbijgaan. Er komt een groots concert aan het einde van het jaar om het vijfjarig bestaan te vieren.

Meezingen?
Het jonge Aalsmeerse koor is groot, maar kan altijd nog nieuwe leden gebruiken. Zeker als het gaat om bassen, tenoren en hoge sopranen. Alten en mezzo’s worden op de wachtlijst gezet.

Bij interesse kan gekeken worden op de website van Soundsation.

Foto's: het enthousiasme spat van de Soundsation-koorleden af (foto's Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel