Sfeervol kerstconcert door afgeslankt koor

Door Conny Vos. Slechts een maand na hun succesvolle uitvoering van de Messiah in de Urbanuskerk gaf de Aalsmeers Christelijk Oratorium Vereniging afgelopen zaterdag haar traditionele kerstconcert. Het was een afwisselende namiddag in de sfeervol ingerichte Open Hof Kerk waar de zanggroep wekelijks repeteert.

Een dochter had haar moeder meegenomen om van de kerstliederen te genieten, terwijl een echtpaar vooral was gekomen om mee te zingen. Verder waren veel familieleden en bekenden van de koorleden aanwezig in de niet geheel gevulde kerkzaal.

Passie
Het koor zette in met de Engelse Christmas Carol Once in Royal David’s city, origineel geschreven als gedicht door de Ierse Cecil Francis Alexander en op muziek gezet door Henry John Gauntlett. Na nog een Engels kerstlied mocht het aanwezige publiek meezingen met het bekende kerstlied Middenin de Winternacht. Dirigent Danny Nooteboom wist met veel passie en warmte zowel het koor als de mensen in de zaal aan te sturen. Met zijn soepele gebaren gaf hij kundig leiding aan alle zangers.

Tegenslag
Voorafgaand aan het ingetogen Stille Nacht werd een gelijknamig gedicht voorgedragen. Tussen de liederen door was er ruimte voor een solo op het orgel door Wim Hazeu uit Den Haag. De organist viel op het laatste moment in, maar wist het koor mooi te ondersteunen. De koorleden hadden meer tegenslag, want vijftien leden moesten vanwege ziekte afzeggen. Toch konden de mannen en vrouwen gekleed in zwart met bordeauxrode strik of rozet zelfs vierstemmig zingen. Een subtiel Away in a Manger, een harmonieus O come, all ye faithfull en een uitbundig Ere zij God werd samen met de zaal, staande gezongen als afsluiting. Daarna kon er bij de koffie nog gezellig nagepraat worden over het sfeervolle kerstconcert dat zo goed paste bij deze tijd van het jaar.

(Foto’s Arjen Vos) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin