Seringenpark klaar voor toekomst

Op 16 juni heeft Wethouder Verburg het vernieuwde Seringenpark geopend door het planten van een laatste sering. In zijn toespraak refereerde hij aan de historie van het park. Hij bedankt de werkgroep ‘Behoud Seringenpark en omgeving’ voor hun grote inzet de afgelopen jaren. De werkgroepleden Magda van der Schilden, Sjaak Koningen, Greet Vaneman, Martin Smit en Hansje Havinga kregen allemaal een bos Aalsmeerse bloemen. Ook had de wethouder een grote taart met een sering erop meegenomen voor alle aanwezigen van het wijkraadoverleg.
 
De gemeente heeft het Seringenpark in samenwerking met de werkgroep geheel gerenoveerd. De beschoeiingen zijn vervangen en de gazons zijn opgehoogd en opnieuw ingezaaid. Ook is er drainage onder de gazons aangebracht voor een goede afwatering. Verder zijn de plantvakken opgehoogd en verbeterd en zijn de bomen vernieuwd en gesnoeid. De bijzondere collectie Seringen variëteiten in het park (145 variëteiten) is samen met de beplanting van bomen, heesters en rozen de basis van het park. De Historische tuin hielp mee met de collectie seringen te behouden.
 
Broerse
Wethouder Beheer Ad Verburg is zeer blij met het resultaat: “Het was een hele klus, maar het is schitterend geworden. We zijn blij met de samenwerking met de werkgroep en Historische Tuin.”
 
Dit jaar bestaat het Seringenpark 65 jaar. Eind jaren veertig is het Seringenpark ontworpen door de landschapsarchitect Broerse. Hij leverde het ontwerp en het beplantingsplan. Dit ontwerp en het beplantingsplan blijven de basis voor het park. Zo is een rij kersenbomen uit het oorspronkelijke plan weer geplant.

Foto: Wethouder Verburg plant de laatste sering, die hij van de leden van de werkgroep ‘Behoud Seringenpark en omgeving’ heeft gekregen, in het vernieuwde Seringenpark. (foto gemeente)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel