Selfie-project doet burgerzaal aan

Het spraakmakende Selfie van Aalsmeer-project van De Kunstploeg voor de Kunstroute heeft tijdelijk onderdak gevonden in het gemeentehuis. Sinds gisteren zijn – twee weken lang – aan de raamzijde van de burgerzaal 220 selfies te zien, bijeengebracht in een groot 'schilderij' van vier bij zes meter.

De geschilderde selfies zijn in de zomermaanden gemaakt door onbekende en bekende Aalsmeerders. In het Kunstroute-weekend zijn ze in een aantrekkelijke ambiance  geëxposeerd in de boomgaard bij het atelier van Kunstploeg-lid Karin Borgman aan de Uiterweg. Ze trokken veel bekijks (De Kunstploeg spreekt van “zeker duizend bezoekers”), mede door de korte teksten bij de selfies waarin de maker zichzelf al dan niet blootgaf.

Blik in de ziel
In het gemeentehuis zijn alleen de zelfportretten zelf, allemaal van gelijke afmeting, te bezichtigen – zonder tekst dus. “Het Selfie van Aalsmeer geeft een beeld van de Aalsmeerse samenleving, zoals het nu is,” schrijft de “trotse” kunstenaarsgroep in een persbericht. “De kijker krijgt als het ware een blik in de ziel.”

Of de zelfportretten “verrassend en ontroerend” zijn zoals de Kunstploeg beweert, kunnen belangstellenden met eigen ogen beoordelen, tot en met volgende week vrijdag. Advies van de organisatie: wie in alle rust wil komen kijken, kan het beste na twee uur 's middags komen. Dit omdat de meeste publieksbalies dan dicht zijn.

Het gemeentehuis is op werkdagen open van half negen tot vijf uur.

Foto boven: De Kunstploeg, onder: archief AV
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel