Schilderijen van lijnolie en teer geven expositie geur

Het expositieseizoen van het KCA begint al weer aardig te vorderen. Afgelopen zaterdag opende Sander Pleij, Chef Republiek der Letteren en Schone Kunsten van Vrij Nederland, ode expositie met werk van de beeldend kunstenaars Appie Smulders en Mai van Oers. Het thema: landschappen.

De stijl van beide schilders is totaal verschillend. Het werk van Appie Smulders, beeldhouwer en schilder, gaat over gebieden tussen land en water. De delta. Zijn schilderijen hebben aardse tinten en hij is niet bang om teer, pigment en lijnolie door elkaar te gebruiken. Die stoffen zorgen ook voor de bijzondere geur die er momenteel in de expositieruimte hangt.
 
Dikke verflagen
De schilderijen van Mai van Oers zijn weer heel anders. Zij boetseert met dikke verflagen die rechtstreeks uit de tube lijken te komen. Haar werk is figuratief, maar valt lastig te omschrijven. Het zijn in ieder geval zelfstandige werelden vol beweging waarin licht een belangrijke rol speelt.  Ook in haar tekeningen valt elke keer weer wat te ontdekken.
 
Eigenzinnig
Zo is schilder en tekenaar Mai van Oers maker van een heel eigenzinnig oeuvre. Haar werk is behalve in het Oude Raadhuis ook te vinden in collecties van het Museum Boijmans van Beuningen en het Centraal Museum in Utrecht.
 
De expositie loopt nog door tot en met 24 april en is van donderdag t/m zondag tussen 14.00 uur en 17.00 te bezoeken.

Foto: Sander Pleij opent de expositie. Naast hem kunstenares Miep Maarse. (Foto KCA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel