Schilderen met slootwater op Summer Art School

Door: Arjen Vos. Nu de schoolvakantie is aangebroken reist ook de vraag op hoe de zes weken doorgebracht moeten gaan worden. In en om het huis, het zwembad, het strand, kamperen in binnen of buitenland? Iedereen zal er weer een andere invulling aan geven. De Werkschuit organiseert de komende vier woensdagen een zogenaamde Summer Art School. Voor alle kinderen die plezier beleven aan tekenen, schilderen en van de natuur houden. Woensdag 21 juli gaat de minicursus van start.

In het aan de Oosteinderweg gevestigde creatieve centrum hebben de kinderen onlangs een tekenproject afgerond wat in het teken stond van schuilen. In samenwerking met kunstproject ‘De Elementen’ wat momenteel plaatsvindt in onder meer de Historische Tuin en het Flower Art Museum, hebben de kinderen tekeningen vervaardigd die de hele zomer in de schuilhut van ‘De Tuin’ te bezichtigen zijn. In de Summer Art School gaan de kinderen aan de slag met nieuwe teken- en schildertechnieken. In het natuurgebied van de Bovenlanden, direct achter het voormalige kassencomplex waarvan De Werkshuit deel uitmaakt, maken de kinderen een ontdekkingstocht tussen het riet en wordt er geschilderd met slootwater. Tekenjuf Annefie van Itterzon zorgt voor inspirerende voorbeelden en zal haar kennis en kunde op de haar welbekende enthousiaste wijze overbrengen op de kinderen.

Kosten: 60 euro. Opgeven kan per mail: annefie87@hotmail.com

‘Leren om te creëren’
Het thema ‘schuilen’, door Van Itterzon gekozen vanwege de genoemde schuilhut in combinatie met de coronapandemie en andere denkbare gebeurtenissen waarvoor je zou moeten schuilen, heeft de leerlingen geïnspireerd tot bijzondere werkstukken. Over het belang van creatief bezig zijn zegt ze: “Het is zo belangrijk dat jonge mensen zich ontwikkelen en creatief leren denken. Daarmee komen ze los van hun computerschermen en leren ze om iets te creëren. In de toekomst zullen we die creativiteit heel hard nodig hebben.”

Enkele kinderen tonen tijdens een van de laatste lessen voor de vakantie met trots hun werk.

Krijn Celie, 8 jaar, leerling IKC Triade: “Ik heb een schuilhut getekend in de vorm van een laars waaraan een raketmotor is bevestigd. Als er een overstroming (…) is kun je schuilen en tegelijk snel weg zijn.”

Stefan Mantel, 11 jaar, leerling OBS Kudelstaart: “In mijn tekening zorgt een hamster ervoor dat een bootje wordt voortgetrokken door het onweer en een overstroming. Ik heb met krijt gewerkt want daar kun je zulke mooie vegen en overgangen mee maken.”

Famke de Bue, 8 jaar, leerling van de Triangel uit Amstelveen: “Ik heb een onderwaterschuilhut gemaakt op de rug van een rog met allemaal dieren die gaan vechten tegen corona.”

Yfke Telkamp, 8 jaar, leerling van de Antoniusschool: “Mijn schuilhut staat op een magische eenhoorn met vleugels. Die houdt al het gevaar tegen en brengt mensen naar een veilige plek.”

Ella Breuker, 8 jaar, leerling van de Triangel:  “Ik maakte een gelaarsde kat met een raket en gekleurde regen. En geen hut maar een heel huis om in te schuilen.”

Eren Oguz, 9 jaar, leerling van de Jozefschool: “Ik heb een egel getekend met een hele stad op zijn rug. De stekels van de egel zorgen voor bescherming”

Foto’s Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel