Rozenpenning voor Annigje Leighton-van Leeuwen

Onder grote belangstelling mocht burgemeester Nobel gisteravond in De Oude Veiling de Rozenpenning uitreiken aan Annigje Leighton-van Leeuwen. 

De Kudelstaartse kreeg deze Aalsmeerse hoge onderscheiding bij het aftreden als bestuurslid van de Stichting Oud Aalsmeer.
 
46 jaar onafgebroken deel uitmaken van een bestuur en daarnaast nog vele andere vrijwilligerswerkzaamheden uitvoeren. Je zult met deze staat van verdienste niet velen kunnen vinden. Annigje Leighton-van Leeuwen (66) presteerde het en tijdens de jaarvergadering van de Stichting Oud Aalsmeer mocht ze dan ook zeer terecht de Rozenpenning in ontvangst nemen.
 
Buitengewoon verdienstelijk
Sinds 2013 (Tini Man-Olij) was de Rozenpenning niet meer uitgereikt. Deze Aalsmeerse onderscheiding wordt toegekend aan degene die zich buitengewoon verdienstelijk heeft ingezet als vrijwilliger in Aalsmeer. Wie kennis nam van de lange lijst van activiteiten van Annigje Leighton, dinsdagavond genoemd in de speech van burgemeester Nobel, verbaasde zich over de veelzijdigheid daarvan en een warm applaus viel de gehuldigde dan ook ten deel.
 
Snel afgehandeld
Voorafgaand aan de uitreiking was er de jaarvergadering van de Stichting Oud Aalsmeer. Zoals gebruikelijk was de agenda snel afgehandeld.
De aftredende en verkiesbare bestuursleden Nella van den Berg en Hans Alderden waren bereid zich voor de komende jaren weer in te zetten voor de vereniging. In de plaats van Annigje Leighton is Eric-Jan Kemp in de plaats getreden.
 
Warm applaus
Dat ook Oud Aalsmeervoorzitter Jan Willem de Wijn heel terecht woorden te kort kwam om de verdiensten van de scheidende penningmeester te schetsen, was vanzelfsprekend. Termen als “vliegende keep, taalpuriste en onvermoeibare kracht“ kwamen naar voren en een warm applaus viel Annigje Leighton ten deel die, ter geruststelling van de aanwezigen, wel wilde verklappen niet geheel verloren te zijn voor 'haar' Oud Aalsmeer. Voor diverse evenementen zal zij zich nog graag inzetten.
 
Stamboomboeken
Een terugkomend punt van zorg is het slinkend ledental: de vergrijzing en een veranderende maatschappij werden als oorzaak genoemd. Als logisch gevolg is er voor de stichting het inkrimpen van de algehele reserves. Op uitvoering van de ooit sluimerende plannen om opnieuw de bekende stamboomboeken uit te geven hoeft dan ook niet meer te worden gerekend.
 
Filmavonden
Jan Ran mocht een trailer tonen van een binnenkort te verschijnen DVD-fotoreeks uit vroeger tijden. Van de meeste beelden hebben velen al kunnen kennisnemen op de nu al vijf jaar succesvol georganiseerde Historische Filmavonden tijdens de jaarlijkse feestweek.
 
Na de pauze was er een zeer boeiende lezing met lichtbeelden door voorzitter Jan Willem de Wijn. Migratie in Aalsmeer was het onderwerp en de presentator wist de zaal in zijn greep te houden.
 
Een prachtige afsluiting van deze jaarvergadering.
 
Tekst Leni Paul, foto gemeente Aalsmeer
 
(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin