Rozen in geuren en kleuren

Eveneens voor het derde jaar op rij vond dit weekend ROOOZ plaats, een evenement van de rozenkwekers Zuurbier International, VP Group en Rosa Plaza AQ Roses. Van heinde en ver, uit binnen- en buitenland komen de bezoekers jaarlijks dit door de drie genoemde bedrijven georganiseerde evenement op de Historische Tuin bekijken. Het thema dit jaar was 'Rozenteelt in Afrika is TOPsport'.
 
Afgelopen woensdag werd het rozenfeest ingeleid door Gijs Hermens, oprichter van de Stichting Local Heroes. Deze stichting ondersteunt projecten in Afrika op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en bewustwording.
 
Beste beentje
Een fantastisch resultaat, de rozenpresentatie in de Historische Tuin. Voor het derde achtereenvolgende jaar hadden veredelaars hun beste beentje voor gezet en door de inspanning van de heren Hermes, Ruhé en Middelkoop werd ROOOZ ook dit jaar weer een groot succes. Bijna 2000 mensen hebben de presentatie bezocht.
 
Succes
Elf veredelaars lieten zeshonderd soorten rozen zien en volgens Bert Middelkoop, een van de organisatoren, heeft dit zelfde elftal zich ook al weer aangemeld voor volgend jaar. “Zelfs vier nieuwe inzenders meldden zich spontaan aan,” aldus Middelkoop. “Wat ROOOZ tot een succes maakt? Het vrijblijvende, het laagdrempelige van deze presentatie, maar ook de prachtige accommodatie en omgeving.” 
 
Gelukkige
Publiek en kweker konden aangeven wat in hun ogen de beste inzending was van ROOOZ. Wie de gelukkige is? Bert Middelkoop kon alleen verklappen dat het nog even spannend blijft en dat 28 juli wordt op Mijnsherenweg 33 om half twee bekend wordt gemaakt wie zich de winnaar van ROOOZ 2016 mag noemen.
 
Foto's: een overzicht van wat er zoal te zien was. Op de groepsfoto vlnr Donald Hermes (RosaPlaza), Gijs Hermens, Jan Ruhé (Vegpro) en Bert Middelkoop (Zuurbier)
 
(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel