Radio Aalsmeer, volop in ontwikkeling

Radio maken zit in zijn bloed. Marcel van der Velde is de nieuwe programmaleider bij Radio Aalsmeer. Op 12-jarige leeftijd draaide hij al bij een ‘piraat’ in Diemen. Hij kwam zelfs bij Radio 538 terecht. “Dat heeft niet lang geduurd, ik kon er mijn creativiteit niet kwijt,” vertelt de radioman. “Het leek wel op tandpasta inpakken aan de lopende band.”

Van der Velde voelt zich als een vis in het water bij Radio Aalsmeer. “Een klein maar professioneel radiostation waar je vooral samen radio maakt.” Hij woont in Nieuwegein, maar kwam acht jaar geleden via via in contact met Radio Aalsmeer. Vooral de technische kant van radio maken fascineert hem, maar voor presenteren kun je hem ook wakker maken.

Storingen
Samen met Marjolein presenteert hij Nerd Alert op de zondagavond. Een programma waar van alles voorbij kan komen. Op de website van Radio Aalsmeer staat het programma beschreven als ‘muziekprogramma met maatschappijkritisch randje’.

Bij storingen is Van der Velde een van de mensen die opgeroepen wordt. “Zodra er 10 seconden stilte is, dan krijg ik een melding op mijn telefoon,” vertelt hij. “Ik kan dan op afstand het systeem overnemen, mocht dat nodig zijn.” Op dit moment is hij druk met het inwerken van nieuwe mensen, want het team van Radio Aalsmeer wordt uitgebreid.

24-7
Radio Aalsmeer heeft de zomertijd nuttig gebruikt. Het team is volop bezig geweest, en dat zijn ze nog steeds, om de programmering zo optimaal mogelijk te maken. De belangrijkste verandering is dat de radiozender vanaf september de hele dag te beluisteren is, ook op weekdagen. “We zonden voorheen alleen maar ’s avonds uit en in het weekend. Zo jammer, want we moeten er zijn als mensen ’s ochtends hun radio aanzetten. Als we er dan niet zijn is het een gemiste kans.”

Het hoe en wat is nog niet helemaal rond, maar daar komt Radio Aalsmeer binnenkort mee naar buiten. Op dit moment is de zender vanaf 13.00 uur te beluisteren.

Lokale Q-music
“Ik zou graag een soort lokale Q-music worden en van zes tot zes lekkere arbeidsvitaminenmuziek met nieuws uitzenden.” Van der Velde zit vol met ideeën, die langzaam vorm gaan krijgen of waar met het bestuur naar gekeken wordt.

“Voor Radio Aalsmeer is het belangrijk om meer naar buiten te treden. Waar iets te doen is in Aalsmeer en Kudelstaart, daar moeten we gewoon bij zijn.” Er komt een nieuw jinglespakket en vanaf september zullen er ook nieuwe presentatoren zijn voor nieuwe programma’s. Een daarvan is Esther Sparnaaij die vroeg op de vrijdagavond het kinderprogramma ‘LetsGo2theDisco’ gaat presenteren. Lees hier het eerder gepubliceerd artikel hierover.

Voorspelbaar zonder voorspelbaar te zijn
Van der Velde vindt het belangrijk dat de luisteraars weten waar ze aan toe zijn. “We moeten voorspelbaar zijn zonder voorspelbaar te zijn. Vaste programma’s op vaste tijden, maar de inhoud moet steeds boeiend zijn.”

Radio Aalsmeer wil er zijn voor kinderen, jongeren en ouderen. Een goede mix bieden van verschillende muziekstijlen en onderwerpen. Politiek, sport, cultuur, religie en meer. “We luisteren naar ons publiek, dus als er ideëen zijn… Kom maar op.”

Radio Aalsmeer is te beluisteren via de ether op 105.9 FM, de kabel op 99.0 FM of via internet. Alle uitzendingen zijn ook terug te luisteren. 

Foto: programmaleider Marcel van der Velde in de studio van Radio Aalsmeer (foto Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin