Raad van advies voor cultuurpunt

Het Cultuurpunt Aalsmeer heeft een raad van advies. De vijfkoppige raad geeft het cultuurpunt gevraagd en ongevraagd advies over culturele aangelegenheden. Ook houdt de raad de vinger aan de pols, in zijn streven om het culturele klimaat verder te verbeteren. Zitting erin hebben Joop Kok, Dea Kraan, Wilbert Streng, Jessica Wijsenbeek en Janna van Zon.

Maandag is de groep aan wethouder Gertjan van der Hoeven van cultuur voorgesteld. Volgens hem is de organisatie van het cultuurpunt met de installatie van de raad van advies rond.

Warm hart
Aanvankelijk, een jaar geleden, was het de bedoeling dat een stichtingsbestuur het cultuurpunt zou gaan aansturen. De poging van de wethouder om mensen ervoor te werven, strandde echter. Reden voor hem om de gemeente opdrachtgever van de nieuwe culturele organisatie te maken. Met de komst van een adviesraad moet de inbreng van geïnteresseerde burgers alsnog worden zekergesteld.

Het cultuurpunt noemt de leden van de raad “allen Aalsmeerders met een warm hart voor en kennis van cultuur en onderwijs”. Van der Hoeven spreekt van “betrokken” plaatsgenoten. “Zij kunnen met hun professionele culturele netwerk en ervaring het cultuurpunt inspireren en op nieuwe ideeën brengen,” aldus de wethouder.

Hoofdtaken
Het cultuurpunt, sinds december ondergebracht op de bovenverdieping van de bibliotheek, heeft twee hoofdtaken. Allereerst – specifiek op de jeugd gericht – het coördineren van het ambulant muziekonderwijs, dans- en dramaonderwijs en algemene cultuureducatie. Daarnaast, in het algemeen, het coördineren en stimuleren van culturele activiteiten.

Foto: v.l.n.r. staand Janna van Zon, Joop Kok, Dea Kraan, Wilbert Streng en wethouder Van der Hoeven, zittend Madeleine Heijligers, eerstverantwoordelijke van het Cultuurpunt Aalsmeer (foto: cultuurpunt)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin