Publiek vindt schilderij Willemien Kriebel beste

Willemien Kriebel heeft de KCA Amateur Award 2014 gewonnen. Haar schilderij Te koop kreeg bij de tentoonstelling Amazing Amateurs 3, die vorige week zondag afliep, de meeste stemmen.

Van de meer dan driehonderd stemmende bezoekers kozen er ruim zeventig voor het werk van Kriebel. Bij de vakjury was Hans Mulder winnaar, met in hun ogen bijzondere objecten van afvalhout.

Zeshonderd bezoekers
Nummer twee bij de publieksverkiezing was Agnes van der Wal-Baselier, die een berenklauw geschilderd had. Derde werden twee pendanten van Ada Bruine de Bruin, getiteld Koppel.

De twee en derde prijs bij de vakjury, gevormd door leden van de KCA-werkgroep beeldende kunst, gingen naar successievelijk Ria Luijt (schoonspringer in marmer) en Janny Harting. Constantijn Hoffscholte van Boekhuis Aalsmeer reikte de prijzen uit op de slotdag van de expositie, die binnen twee maanden meer dan zeshonderd bezoekers naar Het Oude Raadhuis trok.

Ommezwaai
Een opmerkelijke ommezwaai was dat de KCA Award ditmaal werd gekoppeld aan de publieksprijs. Tot nu toe was het de vakjury die bepaalde wie de jaarlijkse onderscheiding kreeg. Mogelijk is dat een gevolg van de wind die uit een andere hoek waait sinds het gedwongen vertrek dit voorjaar van curator Annefie van Itterzon.

Vierde editie in 2015
Wel zet KCA (de stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer) de succesvolle reeks amateurexposities onder de noemer Amazing Amateurs voort. Ze kondigde afgelopen week aan dat in de zomer van 2015 Amazing Amateurs 4 gehouden wordt. Lokale amateurkunstenaars kunnen vanaf januari deelnameformulieren downloaden via de KCA-website of ze afhalen bij Het Oude Raadhuis.

Foto: awardwinnaar Willemien Kriebel zondag vóór het winnende schilderij. (foto Facebook-pagina Willemien Kriebel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin