Publiek keert muzikanten rug toe

Beslist niet als blijk van ongenoegen, maar vanwege het feit dat het orgel nu eenmaal achterin de kerk gesitueerd is, zat het publiek afgelopen vrijdag met de rug naar de muziek gekeerd. Misschien een vreemde setting voor zowel uitvoerenden als aanwezigen, maar genoten werd er volop.
 
Een indrukwekkend concert was het in de Oud-Katholieke Kerk op de hoek van de Oosteinderweg en Kerkweg. Het kerkje bestaat 155 jaar. Als voorproefje op dat verjaardagsfeest, waar deze zomer bij stil gestaan zal worden, waren de Roemeense bas-bariton Marius Sampelean en organiste Evelien Jansen gevraagd een concert te geven.
 
Goed ingespeeld
Hoewel Evelien Jansen erg verkouden van vakantie teruggekomen was, speelde zij een geweldige partij op het kleine orgel. Het was wel wennen voor haar, na het Utrechtse concert op een aanzienlijk groter orgel. De krachtige stem die Marius Sampelean liet horen verried zijn afkomst niet. Beide musici zijn goed op elkaar ingespeeld ofschoon zij nog maar twee keer gezamenlijk in Nederland opgetreden hebben. Volgens Jansen voelen zij elkaar feilloos aan.
 
Pastor Jacob Spaans die de muzikanten had uitgenodigd, kan als tevreden mens terugkijken op een geslaagd concert.
 
Foto: de muzikanten zwaaien elkaar lof toe. Foto’s Jaap Maars (zie ook de gallery)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel