Popprijs Amstelland naar rockband Lifeblood

Lifeblood nadat ze hoorden dat ze de Popprijs hebben gewonnen (Foto Ferdinand Beuse)

Door: Klaas Leegwater. De Aalsmeerse/Uithoornse rockband Lifeblood heeft vrijdagavond de Popprijs Amstelland 2022 gewonnen. Tijdens de finale in een volle zaal van poppodium P60 in Amstelveen kreeg de vier/vijfmansformatie het hoogste rapportcijfer van de jury en liet daarmee de Nederlandstalige band Het Verbondt, zanger/rapper Jason Gwen en rapper Bazes achter zich.

De jury vond de nummers die Lifeblood speelde origineel en de performance zeer energiek. “Deze band  zouden we zó programmeren op een festival,” was de lovende reactie. Als winnaar krijgt de band een gratis fotoshoot, een aantal cadeaubonnen van muziekwinkels en mogen de muzikanten een dag gratis opnemen/mixen in een professionele studio. 

Eigen muziek
Lifeblood bestaat uit vier enthousiaste jongens uit Aalsmeer en Uithoorn: Daaf Beuse (zang/gitaar), Joris Leegwater (gitaar), Yordi Paul (bassist en drums) en Gijs Oliemans (toetsen/gitaar). Bij live-optredens is Stefan Emmelot de drummer. De band is in 2020 begonnen met het schrijven en opnemen van eigen muziek. Na drie singles, van het laatste nummer ‘Back to normal’ werd ook een videoclip geschoten, kwam vorig jaar oktober de eerste EP uit met vijf songs. 

Experimenteren
De nummers die Lifeblood tot nu toe heeft gemaakt vallen allemaal binnen het rock-genre en zitten vol energie. De band wordt geïnspireerd door muziek van onder meer Pink Floyd, invloeden van jazz en punk zijn er ook. “Eigenlijk zijn we nog een beetje aan experimenteren  welk genre ons het beste past,” vertelde Yordi Paul in een video van de Popprijs-organisator. “Maar als je ons omschrijft als rockband, ja dat klopt.”

Elk jaar organiseren Poppodium P60 en N201 Aalsmeer de Popprijs van Amstelland. Deze bandcompetitie biedt bands & acts uit de omgeving Amstelland en Meerlanden de kans om hun talenten te ontwikkelen. De deelnemers krijgen een cursus aangeboden met betrekking tot het ‘branden’ van jezelf als artiest.

Eerstvolgende optreden van Lifeblood is op vrijdag 17 juni in poppodium Duyker aan het Raadhuisplein in Hoofddorp tijdens  HALF Festival 2022.

Klik hier voor alle nummers van Lifeblood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin