Politici lezen voor

De Nationale Voorleesdagen zijn er weer. Van 22 januari tot en met 1 februari wordt er aandacht besteed aan voorlezen. Onderzoek wijst uit dat voorlezen de taal- en spraakontwikkeling van kinderen stimuleert, de concentratie verhoogt en voor plezier zorgt.

Overal in het land is er tijdens de openingsdag voorgelezen. Zo bezocht prinses Leontien een school in Delft om aan de kinderen voor te lezen. Maar ook in Aalsmeer werd het goede voorbeeld gegeven door politieke kopstukken.

In de bibliotheek in de Marktstraat las wethouder Gertjan van der Hoeven voor aan peuters uit de groep Boerengrut van Solidoe. Wethouder Rik Rolleman trapte de Nationale Voorleesdagen af op peuteropvang De Stek. Na het voorlezen werd er een spel gedaan, een feestslinger gemaakt en met de wethouders nagekletst.
Ook op scholen was het voorlezen tijdens deze nationale dagen een belangrijk onderdeel. Ouders, grootouders en leerlingen uit de bovenbouwklassen lazen voor bij de kleuters. Raadslid Jaap Overbeek was op de school van zijn kleinkinderen, De Hoeksteen, te vinden.

Krrr….okodil!
Er werd vooral voorgelezen uit het prentenboek Krrr….okodil! Dit boek is verkozen tot voorleesboek van het jaar 2014 en geschreven en geïllustreerd door Catherine Rayner.
Het boek is volop te verkrijgen bij de boekhandels en te lenen bij de bibliotheek.

Met de Nationale Voorleesdagen wordt ook aandacht gevraagd voor de bibliotheken. Het moet ouders van jonge kinderen stimuleren om de bibliotheek te ontdekken en te zien dat het jonge kinderen veel te bieden heeft.
Meer informatie over de bibliotheek is te vinden op haar website.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin