Poëzieavond met 18 dichters in Bacchus

Verwondering. Dat is het thema van de KCA-gedichtenavond vanavond in cultureel café Bacchus. Er zijn achttien Aalsmeerse en Amstelveense dichters die een nieuw gedicht over het thema hebben geschreven en dat gaan voordragen. De titels van de gedichten op zich wijzen al op een diversiteit aan bijdragen. Zoals Datingsite, Backpacker, Oost West Oost, Vrije Val en Eusebio. De KCA-poëzieavond maakt deel uit van de Nationale Gedichtendag, die vandaag in Nederland en Vlaanderen 'gevierd' wordt.

Een van de deelnemers in Bacchus is dorpsdichter Marcel Harting. Andere dichters zijn onder meer Marjan van Houwelingen, Bram Landzaat, Pierre Tuning, Gerard Zelen en Marijke Haremaker.

Vrij werk
Later op de avond komt ook de voormalige Amstelveense dorpsdichter Koos Hagen naar Bacchus voor zijn bijdrage. Hij houdt eerst een voordracht in Amstelveen, maar wil de ongedwongen sfeer in Aalsmeer niet missen.

Het eerste deel van de avond bestaat uit de thematische gedichten. Na de pauze is de voordracht vrij. De dichters lezen dan naar keuze voor uit eigen werk. Ook voor spontane bijdragen van bezoekers is ruimte.

Muziek van Robbert Tuinhof
De muzikale omlijsting is in handen van Robbert Tuinhof. Tuinhof, die piano en saxofoon speelt, zal de gedichten als inspiratiebron gebruiken voor muzikale ingevingen.

Er is vanavond een bundel verkrijgbaar van de themabijdragen. Prijs € 5. De exemplaren die resteren, zullen te koop zijn bij Boekhuis Aalsmeer en de Read Shop.

Datum: donderdag 30 januari 20.00 uur
Locatie: Bacchus, Gerberastraat 4, 1431 SG Aalsmeer
Entree: gratis
Organisator: KCA-werkgroep Podiumkunst en Literatuur

Foto: Marijke Haremaker vorig jaar in Bacchus op de gedichtenavond. (archief AV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin