Paasconcert met Oekraïens tintje

Ksenia Kouzmenko (Foto pr)

(Advertorial) Het pianoconcert van KCA van Ksenia Kouzmenko, ‘Fenêtre sur le jardin’, op Paaszondag 17 april in Bacchus krijgt een bijzondere lading door de situatie in Oekraïne. Ksenia wordt internationaal geroemd voor haar gevoelige en technisch indrukwekkende pianospel en is zeer geliefd als kamermuziekpartner. Ze werd geboren in het Wit-Russische Minsk als dochter van een pianistenechtpaar en kwam in 1995 met een internationale studiebeurs naar Nederland.

De pianiste heeft een grote affiniteit met het pianorepertoire van bekende Tsjechische componisten. Want Tsjechië heeft in de afgelopen eeuw, evenals haar vaderland, een bloedige geschiedenis van oorlog en ellende moeten beleven. Het programma wordt uitgebreid met muziek van componisten uit Belarus en Oekraïne. De naam ‘Fenêtre sur le jardin’ blijft. Want de ontstaansgeschiedenis van dit stuk van de Tsjechische componist Martinů heeft te maken met het thema van vrijheid en liefde voor je land. En dat is de rode draad van het programma geworden.

Het concert in Bacchus (Gerberastrtaat 6) begint om 14.30 uur. Entree: in de voorverkoop €17,50 voor jongeren t/m 25 jaar €10; aan de kassa + €1,50. Voorverkoop: via de KCA Ticketshop

(Foto pr)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin