Opbrengst huiskamerconcert naar Zorgcentrum Aelsmeer

In een geweldige ambiance en de ruime salon van een goede bekende van de Lionsclub Aalsmeer in Kudelstaart – met uitzicht op de Westeinder – vond zondag de zevende ‘Salon de Musique’ plaats.

Terwijl de storm over de plassen raasde en striemende regenbuien ongenadig tegen de ramen sloegen, verzorgde het ‘Duo Mong’ in de volledig uitverkochte ‘Salon’ een heel bijzonder optreden. Violiste Yulia Gabaidullina en pianiste Aliya Iskhakova – beiden uit Tatarstan (Rusland) kozen de naam ‘Mong’ heel bewust. ‘Mong’ geeft het karakter aan van de Tataarse bevolking: lyrisch, soms verdrietig en melancholisch.

En dat kwam in de werken die het duo voor de pauze ten gehore bracht duidelijk naar voren. Met passie en overgave speelden zij een aantal werken van Tataarse componisten waar het temperament er regelmatig werkelijk van afspatte.

Kers op de taart
Na de pauze speelde het duo werken van Johannes Brahms en Francis Poulenc met daarna als kers op de taart variaties op het thema van de opera Porgy en Bess van de Russische componist Igor Frolov. Een spetterende vertolking waarin beide muzikanten hun virtuositeit overduidelijk demonstreerden.

Na afloop werd er door het enthousiaste publiek onder het genot van hapjes en drankjes nog lang nagepraat over dit zeer geslaagde concert.

Dicht bij mensen
De opbrengst van deze ‘Salon’ zal dit voorjaar besteed worden aan een huisconcert voor de bewoners van Zorgcentrum Aelsmeer. Het motto van dit zorgcentrum is 'dicht bij mensen' en dat is precies wat de Lionsclub in samenwerking met Stichting De Vrolijke Noot voor ogen staat: mooie en vrolijke muziek dicht bij de mensen brengen.

Na eerder soortgelijke kleinschalige concerten is gebleken dat deze door bewoners van zorgcentra bijzonder op prijs gesteld worden.

Tekst en foto's Anton Temme 

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin