Oosterkerk slaat nieuwe predikant aan de haak

De Oosterkerk krijgt weer een dominee. Aan de voorgangerloze periode van ruim zes jaar komt binnenkort een einde nu afgelopen week Menno Zandbergen het beroep dat op hem werd uitgebracht, heeft aanvaard. Interim-voorganger Haeck uit Zeist, die de gemeente de laatste jaren heeft gediend, zal plaats maken zodra de nieuwkomer geïnstalleerd wordt. 

De mededeling dat de beoogde voorganger het beroep heeft aangenomen, werd tijdens de meest recente zondagochtenddienst met applaus beantwoord. Er moet iets van opluchting in hebben doorgeklonken want het is een lange zoektocht geweest. Twee eerdere kandidaten op wie een beroep was uitgebracht, hadden afgezien van een verhuizing naar Aalsmeer. De 52-jarige Menno Zandbergen ziet het wel zitten in Aalsmeer-Oost. “Geraakt door de liefde van God, wil ik anderen helpen hun weg in het leven te vinden en te groeien in geloof, hoop en liefde,” schrijft Zandbergen op zijn Linkedinprofiel. Dat deed hij de afgelopen tien jaar in Protestantse Gemeente De Rank in Waddinxveen en daarvoor in de gereformeerde kerk in Zevenhoven.

Volgens kerkenraadvoorzitter Berend Vollmuller beschikt Zandbergen over kwaliteiten die goed passen bij de kerk in Oost. “Vooral de belangstelling die hij heeft voor zowel jonge als oudere mensen, spreekt ons erg aan. Wanneer we de nieuwe dominee kunnen bevestigen is nog onduidelijk. Hij heeft momenteel studieverlof en gaat nog op vakantie,” aldus de preses.

Foto via Linkedin

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel