Onvergetelijke avond: Wim Daniëls bij KCA

Wim Daniëls op de planken van De Oude Veiling (foto: Ulla Eurich)

Door: Leni Paul. Het spreekt vanzelf dat zijn naam hem al vooruit was gesneld: Wim Daniels, bekende Nederlander, woordkunstenaar en geestig entertainer, komt naar Aalsmeer en die MOET je zien en horen. In een ommezien waren de entreekaarten uitverkocht en wist KCA een schare van bezoekers vrijdagavond naar de bovenzaal van De Oude Veiling te trekken.

Daniels, dat is lachen, gieren en brullen maar zeker nog veel meer. Daniels is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord. Hij jongleert en speelt met de taal, hij krijgt de lachers op zijn hand. Onder meer zijn optreden op TV met Huub Stapel werd goed bekeken, zijn boeken vliegen de winkel uit en nu was hij dus hier, speelde vrijdagavond ook aan een stuk door met teksten en ontrafelde zin en onzin van bepaalde uitdrukkingen in de Nederlandse taal tot op het bot.

Vélocipède
Afgelopen vrijdag stond met name De Fiets centraal want de opgewekte Brabander is een verwoed fietser en dat zouden we vrijdagavond dan ook weten. We kregen aanschouwelijk onderwijs over de fiets die Daniels deze avond had meegebracht. Hij ging terug naar het tijdperk dat ons dagelijks vervoermiddel nog vélocipède werd genoemd. Ik vermoed dat de luisteraar die meende de ins en outs van zijn eigen fiets te kennen, vrijdag ongetwijfeld veel heeft kunnen leren, want er ging een wereld voor ons open.

Clichés aan flarden
Ademloos hing de zaal aan zijn lippen, ‘plezierig verdoofd’ door de waterval van woorden. Dat de meegebrachte boeken van Daniels dan ook grif werden verkocht lag wel voor de hand. Wim Daniels, een goede greep van KCA. Hij ‘schoot’ vrijdagavond hier in Aalsmeer clichés aan flarden. Wij eindigen met het cliché: de thuisblijver had ongelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin