Olga Aaij en Laurens van Kessel op radio

Iedere maandagavond staan er twee bekende of onbekende Aalsmeerders of Kudelstaarters centraal op Radio Aalsmeer. In de talkshow Door de Mangel is vanavond Olga Aaij te gast bij broer en zus Elbert en Mylène Huijts. Daarna is het tijd voor De Top 10 van… waarin de jarige Laurens van Kessel zijn favoriete top 10 met de luisteraars deelt in ‘zijn eigen’ programma.

Maar de maandagavond op de radio begint altijd met om 18.00 uur Uur van Puur waarin Anna-Maria Mantel samen met co-host Esther Gons ingaat op de wereld van de social media. Ook weer met de nodige tips over bloggen en meer.

Sociaal, eerlijk en verlegen
Vorige week werd de Aalsmeerse Ier Steve Banks gemangeld. Op de bekende openingsvraag vraag hoe hij zichzelf in drie woorden zou omschrijven, antwoordde hij met “sociaal, eerlijk en verlegen”. Banks ‘emigreerde’ door toedoen van een vriend naar Nederland. “Op een avond in de kroeg, nadat ik een paar biertjes op had, heeft hij mij overgehaald naar Nederland te gaan,” bekende Banks. Na wat omzwervingen kwam hij bij een plantenexporteur terecht en ondertussen is hij volledig geïntegreerd in Aalsmeer en spreekt hij behoorlijk goed Nederlands. “Eigenlijk leerde ik de taal door als een papagaai alles na te zeggen, al wist ik soms niet de betekenis van de woorden die ik gebruikte. Inmiddels denk ik zelfs ook in het Nederlands,” vertelde Steve.

Volgens het ‘doorgeefsysteem’ nodigt Banks een nieuwe gast uit om naar de studio te komen. En dat is collega Olga Aaij geworden. “Ik heb veel bewondering voor Olga, die ondanks haar leeftijd nog heel actief, slim en scherp is.” Hij wil van Olga weten hoe zij zo scherp blijft. Olga heeft haar eigen muzieklijst samengesteld en neemt een voorwerp mee naar de studio dat een onderdeel uitmaakt in haar leven.

Luisteraars kunnen ook live vragen stellen aan de gast in Door de Mangel via telefoonnummer 325858, mail of Twitter. Door de Mangel is wekelijks te horen op maandagavond tussen 19.00 en 20.00 uur. Voortaan wordt het programma herhaald op zaterdagmiddag om 13.00 uur.

Top 10 van…
Vanavond komt radiomedewerker en accountant AA Laurens van Kessel naar de studio om zijn favoriete tien nummers met de luisteraars te delen. Een speciale uitzending, want hij is deze keer te gast in ‘zijn eigen programma’ en hij is nog jarig ook.

Vorige week was CDA'er en theoloog Robbert-Jan van Duijn te gast. Hij liet de luisteraars meegenieten van nummers van U2, 3JS, John Denver, Billy Joel, The Police, Counting Crows, Ramses Shaffy & Liesbeth List, Nirvana, Acda & De Munnik en Otis Redding.

Terugluisteren van de programma’s kan via uitzending gemist.

Foto: het presentatieteam van De top 10 van…. met rechts de jarige Laurens van Kessel (foto Radio Aalsmeer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel