Old School Band presenteert nieuw album in Bacchus

Old School Band (Foto pr)

De Old School Band van Marnix Busstra bestaat alweer bijna tien jaar, het was dus hoog tijd voor een tweede album. Komende zondag wordt het eerste exemplaar van Casual Chic in Bacchus overhandigd door Karin Bloemen.

Dat de cd-presentatie in Bacchus plaatsvindt is een begrijpelijke keuze. De naam van de Old School Band is namelijk ontleend aan de gemeenschappelijke Aalsmeerse wortels van de oprichters van de band: gitarist Marnix Busstra en bassist Norbert Sollewijn Gelpke. Niemand minder dan Marnix’ echtgenote Karin Bloemen zal zondagmiddag in Bacchus het eerste exemplaar van de CD aan de band overhandigen en ze heeft beloofd een paar nummers mee te zingen. “Maar,” zo benadrukt ze, “het is natuurlijk het concert van de Old School Band.”

Rijk palet aan kleur
Marnix Busstra’s’ composities weten een mooie balans te vinden tussen oud en nieuw. De Old School Band zit niet vastgeroest in clichés, maar durft de grenzen van zijn genre te verbreden. De contrasten geven de muziek een rijk palet aan kleur, met waanzinnig spel als prettige constante. Marnix Busstra’s glanzende gitaar schittert tussen Norbert Sollewijn Gelpkes lekkere bas, Eric van de Bovenkamps klassiek swingende keyboard en de strakke drums van Mark Stoop. De synergie tussen de bandleden is soms zelfs zo sterk, dat de instrumenten versmelten tot één geluid. Momenten om je vingers bij af te likken. Ook in het spel is het verschil tussen oud en nieuw mooi in verhouding. Gewaagde improvisaties steken af en toe de kop op maar raken nooit van het ‘Old School’-pad af. Even ongestoord genieten van gewoon heerlijke muziek.

Het optreden begint om 15.30 uur, de zaal aan de Gerberastraat is vanaf 15:00 uur open. Kijk voor ticketprijzen en kaartverkoop op skca.nl. Eventueel zijn kaartjes ook te koop aan de kassa.

(Gesponsorde bijdrage)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin