Nostalgische filmavond uitverkocht, alleen nog middagkaarten

In een week tijd was de avondvoorstelling van het Nostalgisch Filmfestival uitverkocht. Alleen voor het middagprogramma, dat overigens gelijk is aan dat van de avond, is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. De belangstelling voor de nostalgische films, die in het kader van Feestweek Aalsmeer op dinsdag 9 september in de tent op het Praamplein worden vertoond, is dus ook dit jaar weer groot.

Het ruim twee uur durende programma bestaat uit films, die dateren uit de periode 1930-1987. Niet alleen in zwart-wit, zoals van het eerste bloemencorso en kinderfeesten in 1930, van het kolenbedrijf van Gijs Jongkind in Oost, de handelskwekerij van Baardse aan de Uiterweg en van Het Oosterbad aan de Jac. Takkade. Maar ook in kleur.

Bloemencorso's
Vijf unieke kleurenfilms uit de jaren vijftig zijn te zien op het enorme witte doek in de feesttent. Prachtige opnamen van onder meer de bloemencorso’s 1955, 1957 en 1958, de veilingen, kwekerijen en allerlei herinneringen oproepende plekjes in Aalsmeer.

Evenals voorgaande jaren, is het programma samengesteld door Dick Piet. De journalist en oud-hoofdredacteur van de Aalsmeerder Courant zal de films ook aan elkaar praten. Kaarten à 5 euro voor de filmmiddag, die om twee uur begint en ongeveer half vijf is afgelopen, zijn verkrijgbaar bij Bruna in de Zijdstraat.

Klik hier voor recent artikel over nostalgisch filmfestival

Foto: kwekerij Wed. P. Eveleens langs de provinciale weg (op de plek van de huidige woonwijk ‘Dorpshaven’) in een kleurenfilm uit 1957. (foto archief Dick Piet)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin