Nonnen brengen Aalsmeer in hogere sferen

De nonnen Benedictinessen van het voormalige Karmelklooster hebben vrijdagavond een sfeervol openluchtconcert gegeven op een vol kerkplein aan de Stommeerweg. Meer dan 300 belangstellenden hadden gehoor gegeven aan de open uitnodiging. 

Met steun van vrienden van het klooster brachten ze religieuze en niet-religieuze liederen en kerstliederen ten gehore. In diverse talen werd er gezongen. Tot verrassing van het publiek werden er zelfs kerstliederen in het Nederlands gezongen. 'Stille nacht' klonk het over de Stommeerweg evenals 'De herdertjes lagen bij nachte'.

We want more
Dat de nonnen niet allleen sereen en devoot konden zingen bleek wel uit het swingende 'I will follow him'. Het begin was nog stijfjes maar na het eerste couplet lieten de zusters zien dat ze konden swingen gelijk het nonnenkoor uit de musical Sister Act. Toen er na afloop 'We want more' uit het publiek werd gescandeerd, deden de zusters niet moeilijk en gaven een riante toegift.
 
Het winterconcert diende als afscheid van nonnen uit het Italiaanse moederklooster die in Aalsmeer op bezoek waren. Met dit concert en activiteiten zoals met Koningsdag dit jaar willen de Benedictinessen zich meer laten zien in het dorp.
 
(Foto's Jaap Maars, zie ook gallery)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel